oude meuk

Onderwerp

Marcel Musters (5 nieuwsberichten)

  • Theatergroep Mug met de Gouden Tand wil een woon- en werkwijk stichten aan de voet van het Shellgebouw in Amsterdam Noord: De Straat. Onder de beoogde bewoners zijn Jeroen Willems, Ton Kas, Joan Nederlof en Pieter Kramer. Acteur Marcel Musters: "De Straat moet enigszins als Hertenkamp worden: er wonen mensen die met elkaar proberen te leven, hoe verschillend ze ook zijn. Samen, maar toch op zichzelf." De Straat is niet alleen bedoeld voor kunstenaars; iedereen kan zich voor de wijk inschrijven. Musters: "Het moet geen ghetto voor leuke mensen worden." (NRC, 30/7/02)


  • In een allesonthullend interview vertelt acteur Marcel Musters dat hij pas laat begreep waar acteren voor hem om draait: "In het derde jaar van de toneelschool heeft Jan Ritsema me eens naar buiten gestuurd. Ik mocht pas terugkomen als ik zelf kon zeggen: ik kan spelen, en ik heb daar niet langer de bevestiging van anderen voor nodig." (NRC, 28/6/02)


  • 'Zwaargewicht' is geen voorstelling over een bokser met een herseninfarct geworden. Regisseur Don Duyns: "Marcel Musters wilde graag eens helemaal niks zeggen in een stuk, alleen maar liggen. Zo begint een idee wel vaker." Het idee van de liggende bokser werd al snel verworpen, maar de titel bleef bestaan. Resultaat waren een reeks improvisaties rond het thema 'zwaargewicht'. Dat werkte aanstekelijk: regisseur Duyns staakte al snel zijn dieet en actrice Christine van Straalen begon ook meer te eten tijdens deze lunchvoorstelling: "Je krijgt er trek van. Gisteren, bij de eerste try-out, nam ik een bonbon voordat we op gingen. Zomaar, omdat ik er zin in had." (Parool, 15/4/00)

    meer over: Don Duyns


  • Miljoenen Nederlanders kregen de afgelopen week de nieuwe Hema-folder in de bus, met op de voorkant een foto van een sullige man in een tuttige slaapkamer. Wie weleens naar de televisieserie 'Hertenkamp' heeft gekeken, herkende in deze man onmiddelijk Max, een personage van de acteur Marcel Musters. Over ruim een week beginnen de uitzendingen van deze serie van het theatergezelschap Mug met de Gouden Tand, maar van een publiciteitsstunt is volgens Erik de Ruiter, zakelijk leider van het gezelschap, geen sprake. Volgens hem heeft Marcel Musters een geintje uitgehaald met de vormgevers van de Hema-folder, die ook de vaste vormgevers van de Mug met de Gouden Tand zijn. Bij de VPRO zijn ze niet zo gelukkig met de actie van Musters. Het commissariaat van de media kijkt tenslotte mee. Joost de Wolff, eindredacteur drama, wijt het voorval vooral aan "onervarenheid van het toneelgezelschap met de regels van tv." (Volkskrant, 14/10/99)

  • De benoeming van Rick van der Ploeg tot Staatssecretaris van Cultuur en Media heeft de kunstwereld verrast. Van der Ploeg was de financieel woordvoerder van de Partij van de Arbeid, na studies wis- en natuurkunde en economie in Groot BritanniĆ«. Geert Dales, de directeur van het Fonds Beeldende Kunst, weet niet of een cultureel profiel garant staat voor een succesvolle bewindstermijn. "Ik verheug me op iemand die onbevangen tegen de culturele sector aankijkt", aldus Dales. Van der Ploeg had overigens al een bijbaan in de theaterwereld: hij was bestuurslid van theatergroep Mug met de Gouden Tand. Die functie zal hij moeten opgeven en dat vindt Mug-acteur Marcel Musters jammer: "Hij houdt van theater, kon er goed met je over praten en had goede tips als het erom ging hoe we subsidie moesten krijgen." (Volkskrant, 31/7/98)


praat mee

schrijf een mini