oude meuk

Onderwerp

Kikker (3 nieuwsberichten)

  • In Amsterdam is afgelopen weekend bestuurder Wim Warmer (1949) overleden. Warmer was een voorvechter van de professionalisering van het theatermanagement en was in zijn loopbaan onder andere directeur van Stichting Kunst en Meerwaarde, Theater Kikker, de Amsterdamse Theaterschool en mede-oprichter van het ITs. (NRC, 2/10/02)

    meer over: overleden


  • Per 6 augustus is Harm Lambers (44) aangesteld als directeur van Theater Kikker in Utrecht. Hij volgt Wim Warmer op, die sinds oktober 2000 waarnemend directeur was. Lambers werkte de laatste negen jaar als zakelijk leider van FACT. In die jaren vervulde hij binnen het Utrechtse theaterveld diverse bestuurs- en adviesfuncties. Van 1987 tot 1992 was hij algemeen co√∂rdinator bij Theater Kikker. Na een ingrijpende verbouwing van meer dan twee jaar en een periode van proefdraaien van een half jaar wordt Theater Kikker op 8 september aanstaande officieel heropend. Het nieuwe Theater Kikker beschikt over een kleine zaal en een nieuwe grote zaal met respectievelijk 65 en 172 zitplaatsen. (VNG, 7/8/01)

    meer over: FACT, verbouwing


  • Naar aanleiding van de honderdste geboortedag van Bertold Brecht is hij het thema van de Theaterweek van Theater Kikker in Utrecht. Hierin krijgen drie jonge theatermakers de gelegenheid om een voorstelling rond dit thema te maken. De voorstelingen zijn te zien in Utrecht, Tilburg en Amsterdam. (Parool, 2/4/98)

    meer over: Brecht


praat mee

schrijf een mini