oude meuk

Cultuurnota 2005-2008

Wat zijn de plannen van de verschillende instellingen die een subsidie-aanvraag hebben ingediend? Hieronder een overzicht, met waar mogelijk links naar de beleidsplannen.

 • Toneelgroep Amsterdam
  TGA wil zich nog meer gaan richten op thuisbasis Amsterdam. De groep wil in 2007 180 avonden in de Stadsschouwburg spelen, tegen 100 nu. Het gezelschap vraagt 6,8 miljoen euro per jaar aan, bijna een miljoen meer dan nu. Het grootste deel van dit extra geld moet komen van de gemeente Amsterdam. TGA wil meer bezoekers trekken, meer acteurs aan zich binden (van 20 naar 25) en minder reizen. De komende vier jaar zullen in het teken staan van de bouw van de nieuwe zaal tussen de Stadsschouwburg en de Melkweg. Er komt eindelijk een nieuwe plek om broedplaatsfunctie van het Transformatorhuis te vervangen: TA2, een werkplaats voor schrijvers, acteurs en regisseurs. Enkele stukken: 'Het temmen van de feeks', 'Scnes uit een huwelijk' en een nieuw stuk van Charles Mee.

  zie ook: Kort Nieuws over Toneelgroep Amsterdam

 • ZT Hollandia
  ZT Hollandia gaat verder onder een nieuwe artistieke leiding van Mathijs Rmke, Olivier Provily en Bert Luppes en onder een nieuwe naam, die is nog niet bekend. Rmke wil van het Zuidelijk Toneel een huis maken voor toneelschrijvers. Hij wil schrijvers voor langere tijd aan zich binden en met hen nieuw Nederlands repertoire ontwikkelen. Het gezelschap gaat jaarlijks een co-productie doen met het Onafhankelijk Toneel.

  Het Beleidsplan van ZT Hollandia is hier te downloaden
  zie ook: Kort Nieuws over ZT Hollandia

 • De Appel
  Tsja, De Appel

  Het Beleidsplan van De Appel is hier te downloaden
  zie ook: Kort Nieuws over De Appel

 • Het Toneel Speelt
  Het Toneel Speelt wil zich in de komende cultuurnotaperiode gaan ontwikkelen tot een groot gezelschap met een eigen acteursensemble. Het gezelschap vraagt daarvoor 1,7 miljoen euro per jaar, een vertienvoudiging van de huidige subsidie. In 2005 vertrekt vaste regisseur Hans Croiset. Klamer wil dan doorgaan met Willem van de Sande Bakhuyzen, Mark Rietman, Ariane Schluter, Betty Schuurman en Jaap Spijkers.

  zie ook: Kort Nieuws over Het Toneel Speelt

 • Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten (FAPK)

  Het Beleidsplan van het FAPK is hier te downloaden

praat mee

schrijf een mini