oude meuk

Forum

Als u een bijdrage aan het forum wilt doen moet u een geregistreerde Mooser zijn. Registreren is eenvoudig en gratis

Log in of Registreer


pagina 1 - volgende >

Kinderen/jongeren gratis naar het West End

Gratis kaarten voor kinderen en jongeren onder de leeftijd van 16 jaar (vergezeld met volwassene). Initiatief om jongeren en kinderen naar het West End te lokken: www.kidsweek.co.uk
 Terry 19/08/2008 16:59

Reageer!Nu bij Lira theaterteksten

Nu bij Lira theaterteksten!

Als reactie op het kunst- en marketingbeleid schreef Kristian Kanstadt de satire ‘De Prater’. Het stuk ‘De Prater’ rekent af met ongepassioneerde kunstmanagers, zaaldirecties, politici en artiesten in dwangposities. Meer lezen over een schijnbaar gecultiveerde maar fysiek en mentaal beschadigde familie en hun groteske aanvaringen met kunst, marketing en de consument ga dan naar Kristian Kanstadt op http://www.liratheaterteksten.nl

- Elke overeenkomst met bestaande personen of groepen in dit stuk berust op toeval, maar soms kan je het niet bedenken of het is er al. Noem het de werkelijkheid van actueel theater - Kristian Kanstadt
JCHE 23/07/2008 12:54

Reageer!Locatietheatercursus

‘VESTIGEN EN VERTREKKEN’
Een cursus spelen en theatermaken op locatie.

Wil jij je verder ontwikkelen als speler en ben je op zoek naar een frisse, andere benadering van theater? Stichting 360gradentheater start 31 augustus met de inspirerende locatietheatercursus ‘Vestigen en Vertrekken’.

Cursusinhoud
We zullen werken aan hoe de locatie je kan inspireren voor het maken en spelen van scènes en hoe je objecten kunt inzetten op een theatrale manier. Doormiddel van spel- en maakopdrachten zullen we de mogelijkheden van de locatie onderzoeken. Aan de hand van uiteenlopende opdrachten en speltraining zullen we materiaal verzamelen en naar een presentatie voor publiek toe werken.

Waar
In het westelijke havengebied, in een grote loods van kunstenaar Joep Bijnen. Een hele bijzondere plek voor het maken van locatietheater en waar zowel binnen als buiten gewerkt kan worden. Voor een impressie van de loods waarin Joep ook zijn broedplaats “Nomadome” heeft gebouwd zie www.nomadome.nl

Thema
Het thema waaruit we werken is ‘vestigen en vertrekken’. Hoe ga je überhaupt weg? Waar ga je naar toe? Waar kom je vandaan? Hoe wordt een nieuwe plek van jou? Wat is het dierbaarste wat je meeneemt? Wat en hoe pak je in? In haast, georganiseerd, samen of alleen, met veel spullen of weinig spullen, gedwongen of uit vrije wil?
De presentatie zal bestaan uit een reis door de ruimte van een groep absurde personages die hun bezittingen meeslepen van plek naar plek.

Voor wie
Minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. De cursus is voor iedereen met enige spelervaring van 18 jaar en ouder. Voor wie zich wil ontwikkelen als acteur/actrice en op zoek is naar een andere benadering van theater in omstandigheden die sterk zullen verschillen van een “gewone cursus in een lokaal.”

Wanneer
Periode 31 augustus t/m 19 oktober 2008
De cursus is op zondagmiddagen van 12.00 tot 17.00 uur
18 oktober (extra zaterdag voor de presentatie)
19 oktober (presentatie)

Kosten
De cursusprijs is € 250,-

Inschrijven en Contact
Voor vragen kun je bellen of mailen met:
Ilgin Abeln: 06-41295256
ilgin_abeln@hotmail.com
Kanya Huygens: 06-19938512
postvoorkanya@gmail.com
Aanmelden via:
360gradentheater@planet.nl
ilgin 15/07/2008 15:12

Reageer!KIL- een theatervoorstelling in de buitenlucht

Clown zorgt al jaren voor Pierrette, maar hij kan haar geen liefde geven. Dan komt Soldaat in hun leven.
KIL gaat over verloren liefde, ontkende liefde, eerste liefde en gebrek aan liefde.
Wat doe je als je angst groter is dan je hart en cynisme je enige wapen is?

Spel: Wilco Maas, Huibert Spoorenberg, Marleen Suttorp

Regie: Saron Kova?evi?

Speeldata

* vrijdag 30 mei
* zaterdag 31 mei
* zondag 1 juni
* donderdag 5* juni
* vrijdag 6* juni
* zaterdag 7* juni (aansluitend eindfeest)

Aanvang 20.15 uur.

We spelen bij weer of geen weer.

Op de speeldagen gemarkeerd met een * rijdt er (gratis!) een speciale bus (Artimobil) van en naar Station Sloterdijk. Reserveren voor de bus is noodzakelijk.

Reserveren
Kaarten kosten € 10 en reserveren is zeer wenselijk.
Vul het reserveringsformulier in op http://saron.nl/kil/, of bel 06-24211631 of mail ik@saron.nl, onder vermelding van je naam, e-mailadres, telefoonnummer, het aantal kaarten en het aantal busplaatsen.

Lokatie
De voorstelling vindt plaats op het ADM-terrein, de grootste culturele vrijhaven van Nederland. Je kunt ADM eenvoudig bereiken met de auto (10 minuten vanaf afrit S102 van ringweg A10) of per fiets (25 minuten vanaf station Sloterdijk). Gebruik de routeplanner:
http://maps.google.com/maps?ie=UTF8&oe=utf-8&client=firefox-a&q=Hornweg+6,+1045+Amsterdam,+The+Netherlands&ll=52.425035,4.795532&spn=0.200984,0.439453&z=11&iwloc=addr

ADM-terrein
Hornweg 6
Westelijk Havengebied
Amsterdam

Wij zien je graag bij één van de voorstellingen!


imap://ik%40saron%2Enl@mail.func.nl:993/fetch%3EUID%3E.INBOX.Templates%3
muis 30/05/2008 14:26

Reageer!theatercursus/vakantieweek Ardeche

Wil je even het koude kikkerlandje ontvluchten en alvast een kleurtje opdoen?
Wil je meer uit een vakantie halen?
Ben je een lefgozer en een flapuit?
Dan is de Theaterimprovisatieweek van MT&T misschien wat voor jou.

In een groep van 8 personen in de leeftijd van 25 tot 38 jaar krijg je dagelijks twee uur les op het gebied van theaterimprovisatie. Een ervaren docent leert je de kneepjes van het vak, middels humoristische scènes en oefeningen.

De cursus vindt s‘ ochtends plaats en wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.
De rest van de dag en avond kan je genieten van een heerlijke vakantie in de prachtige omgeving van Valousset in het Zuiden van Frankrijk.

periode: za 29 maart - 05 april 2009

nieuwsgierig geworden? vraag vrijblijvend de folder aan via info@mttburoo.com
MT&T, muziek, theater en tekstburoo Middelburg
 MTTburoo 16/05/2008 17:31

Reageer!FoolishPeople in Amsterdam

Theatergroep FoolishPeople zoekt beeldende kunstenaars, acteurs, podiumkunstenaars en kunstenmakers in het algemeen voor de tweede voorstelling in de TERRA reeks.

Wat U Kunt Doen Om U Voor Te Bereiden:

1) Kunt u een zoemend geluid horen? Dit lawaai kan bloedende oren veroorzaken en is het eerste teken dat zich een manifestatie van De Fictie zich aandient.

2) Proeft u of één van uw gezinsleden een scherpe metalige smaak in uw mond?

3) Wordt uw nabije omgeving, uw huis of schuilplaats minder tastbaar? Veranderen muren of structuren van kleur of worden zij doorzichtig? Verschijnen er deuren of kamers waar er eerst geen waren?

Zet alle entertainment-apparatuur uit. Verbrand boeken, kunst of speelgoed die elementen bevatten die gevaarlijk kunnen zijn als zij door De Fictie in onze werkelijkheid worden gemanifesteerd. Ga naar een bovengrondse binnenkamer zonder ramen, vrij van fictieve elementen.

Na het succes van Terra Incognita in London in maart 2007, waar FoolishPeople met meer dan veertig kunstenaars en muzikanten van over de hele wereld samenwerkte, heeft FoolishPeople besloten een vervolgvoorstelling te maken in Amsterdam, met nieuwe kunstenaars uit verschillende media en disciplines, zowel lokaal als internationaal, om Terra: Extremitas te creëren (in samenwerking met Theaterplatform PickUp) op de bijzondere lokatie van het NDSM-terrein, een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord, van 6 t/m 10 augustus 2008.

Terra: Extremitas zal bestaan uit een open basisverhaal (de zogenoemde Open Source Myth), dat iedere kunstenaar kan gebruiken als uitgangspunt om nieuwe kunst te ontwikkelen. Deze zal vervolgens geïntegreerd worden in de verhaallijn van Terra: Extremitas om een totale wereld te creëren waarin de toeschouwer zich ondergedompeld zal weten.

Je zult samenwerken met FoolishPeople in het maken van Gewapende Kunst (Weaponised Art), die het vermogen heeft om de perceptie van de toeschouwer over hoe hij zich verhoudt tot en omgaat met kunst, fundamenteel te veranderen.

Het project is onbetaald, maar biedt waardevolle ervaring en contacten met internationale collega’s. Zo zijn uit het eerste project in 2007 inmiddels talloze nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan.

FoolishPeople maakt baanbrekend theater en kunst in samenwerking met internationale kunstenaars, muzikanten en acteurs. Doel is het creëren van een omvattende, doordringende ervaring in de toeschouwer middels Gewapende Kunst, Ritueel Theater en Film, waarbij hermetische, gnostische en esoterische elementen een rol spelen. Dit brengt een totaalervaring teweeg die gericht is op positieve verandering.

FoolishPeople heeft producties gerealiseerd in historische gebouwen waaronder de Galleries of Justice in Nottingham, op prestigieuze, culturele locaties zoals het Institute of Contemporary Arts, op internationaal niveau zowel naar Amerika als Praag, en heeft werk gemaakt in opdracht van de BBC. De kernleden van de groep komen uit Engeland, Tsjechië, Zweden, Nederland en Amerika.

Aanmelden kan (voor 18 mei) door CV, toelichtende mail (in het Engels) en voorbeelden van je werk te sturen naar: art@foolishpeople.org.

www.foolishpeople.org
www.johnharrigan.com
www.pickupclub.nl
FoolishPeople 07/05/2008 01:22

Reageer!TO Phi OR NOT TO Phi

Altijd al willen weten of en hoe Phi, student toneelschool Arnhem, zijn mislukte reincarnatie (van blanke Europeaan naar Vietnamese jongen) heeft weten te ontstijgen?

Ine te Rietstap en Phi Nguyen geven het antwoord in het nieuwe hetveem werkplaatsonderzoek: To Phi OR NOT TO Phi. Vr 2 mei (try-out), za 3 mei (premiere) & zo 4 mei, 20.30u in hetveem theater. Voor meer info & reserveren: www.hetveemtheater.nl/020-626 92 91.
hetveemtheater 29/04/2008 00:03

Reageer!Auditiklas

Vanaf September beginnen we in het Realiteitstheater in Woerden,
10 min met trein vanaf utrecht, een auditieklas. Dit is een 40 wekendurende opleiding waar je voorbereid wordt op de audities van de toneelscholen, musicals en of het betere toneel.
Iedere zaterdag of zondag krijgen de leerlingen 8 uur les in diverse speelstijlen, teksten, dans en muziek. Ook zal er een klein beetje theorie gegeven worden zodat de cursist ook wat extra achtergrond heeft.
De kosten zijn laag gehouden en bedragen 1600 euro voor het hele jaar.
Heb je interesse kijk dan op www.vandedromerproducties.nl
 VanDeDromerProducties 17/04/2008 14:18

Reageer!MARIMBA een zeer mooie muzikale voorstelling

Marimba is echt een voorstelling waar we echt trots op zijn en dus zeer de moeite waard.
2 mei en 25 juni spelen we in het Polanentheater in AMsterdam.
En andere data volgen nog.

kom kijken
 VanDeDromerProducties 17/04/2008 14:13

Reageer!Gezocht: 4e jaars student Theaterwetenschap!

Wij zoeken voor in de schaduwjury van het 10e Amateur Theater Festival Utrecht een 4e jaars student Theaterwetenschap van de Universiteit Utrecht die het leuk vindt om amateurtheatervoorstellingen te jureren. Je mag ook een prijs uitreiken! Het gaat om 7 en 8 juni 2008.

Leuk voor op je CV!

Interesse? Meer info?
Mail naar theaterfestival@uck.nl of bel 030- 2339928
EvaAssink 03/04/2008 14:22

1 Reactie(s):
EvaAssink (10/04/2008 11:50): Re: Gezocht: 4e jaars student Theaterwetenschap!pagina 1 - volgende >

praat mee

schrijf een mini