oude meuk

Forum

Als u een bijdrage aan het forum wilt doen moet u een geregistreerde Mooser zijn. Registreren is eenvoudig en gratis

Log in of Registreer


Locatietheatercursus

‘VESTIGEN EN VERTREKKEN’
Een cursus spelen en theatermaken op locatie.

Wil jij je verder ontwikkelen als speler en ben je op zoek naar een frisse, andere benadering van theater? Stichting 360gradentheater start 31 augustus met de inspirerende locatietheatercursus ‘Vestigen en Vertrekken’.

Cursusinhoud
We zullen werken aan hoe de locatie je kan inspireren voor het maken en spelen van scènes en hoe je objecten kunt inzetten op een theatrale manier. Doormiddel van spel- en maakopdrachten zullen we de mogelijkheden van de locatie onderzoeken. Aan de hand van uiteenlopende opdrachten en speltraining zullen we materiaal verzamelen en naar een presentatie voor publiek toe werken.

Waar
In het westelijke havengebied, in een grote loods van kunstenaar Joep Bijnen. Een hele bijzondere plek voor het maken van locatietheater en waar zowel binnen als buiten gewerkt kan worden. Voor een impressie van de loods waarin Joep ook zijn broedplaats “Nomadome” heeft gebouwd zie www.nomadome.nl

Thema
Het thema waaruit we werken is ‘vestigen en vertrekken’. Hoe ga je überhaupt weg? Waar ga je naar toe? Waar kom je vandaan? Hoe wordt een nieuwe plek van jou? Wat is het dierbaarste wat je meeneemt? Wat en hoe pak je in? In haast, georganiseerd, samen of alleen, met veel spullen of weinig spullen, gedwongen of uit vrije wil?
De presentatie zal bestaan uit een reis door de ruimte van een groep absurde personages die hun bezittingen meeslepen van plek naar plek.

Voor wie
Minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. De cursus is voor iedereen met enige spelervaring van 18 jaar en ouder. Voor wie zich wil ontwikkelen als acteur/actrice en op zoek is naar een andere benadering van theater in omstandigheden die sterk zullen verschillen van een “gewone cursus in een lokaal.”

Wanneer
Periode 31 augustus t/m 19 oktober 2008
De cursus is op zondagmiddagen van 12.00 tot 17.00 uur
18 oktober (extra zaterdag voor de presentatie)
19 oktober (presentatie)

Kosten
De cursusprijs is € 250,-

Inschrijven en Contact
Voor vragen kun je bellen of mailen met:
Ilgin Abeln: 06-41295256
ilgin_abeln@hotmail.com
Kanya Huygens: 06-19938512
postvoorkanya@gmail.com
Aanmelden via:
360gradentheater@planet.nl
ilgin 15/07/2008 15:12

terug naar het forum

praat mee

schrijf een mini