oude meuk

Forum

Als u een bijdrage aan het forum wilt doen moet u een geregistreerde Mooser zijn. Registreren is eenvoudig en gratis

Log in of Registreer


FoolishPeople in Amsterdam

Theatergroep FoolishPeople zoekt beeldende kunstenaars, acteurs, podiumkunstenaars en kunstenmakers in het algemeen voor de tweede voorstelling in de TERRA reeks.

Wat U Kunt Doen Om U Voor Te Bereiden:

1) Kunt u een zoemend geluid horen? Dit lawaai kan bloedende oren veroorzaken en is het eerste teken dat zich een manifestatie van De Fictie zich aandient.

2) Proeft u of één van uw gezinsleden een scherpe metalige smaak in uw mond?

3) Wordt uw nabije omgeving, uw huis of schuilplaats minder tastbaar? Veranderen muren of structuren van kleur of worden zij doorzichtig? Verschijnen er deuren of kamers waar er eerst geen waren?

Zet alle entertainment-apparatuur uit. Verbrand boeken, kunst of speelgoed die elementen bevatten die gevaarlijk kunnen zijn als zij door De Fictie in onze werkelijkheid worden gemanifesteerd. Ga naar een bovengrondse binnenkamer zonder ramen, vrij van fictieve elementen.

Na het succes van Terra Incognita in London in maart 2007, waar FoolishPeople met meer dan veertig kunstenaars en muzikanten van over de hele wereld samenwerkte, heeft FoolishPeople besloten een vervolgvoorstelling te maken in Amsterdam, met nieuwe kunstenaars uit verschillende media en disciplines, zowel lokaal als internationaal, om Terra: Extremitas te creëren (in samenwerking met Theaterplatform PickUp) op de bijzondere lokatie van het NDSM-terrein, een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord, van 6 t/m 10 augustus 2008.

Terra: Extremitas zal bestaan uit een open basisverhaal (de zogenoemde Open Source Myth), dat iedere kunstenaar kan gebruiken als uitgangspunt om nieuwe kunst te ontwikkelen. Deze zal vervolgens geïntegreerd worden in de verhaallijn van Terra: Extremitas om een totale wereld te creëren waarin de toeschouwer zich ondergedompeld zal weten.

Je zult samenwerken met FoolishPeople in het maken van Gewapende Kunst (Weaponised Art), die het vermogen heeft om de perceptie van de toeschouwer over hoe hij zich verhoudt tot en omgaat met kunst, fundamenteel te veranderen.

Het project is onbetaald, maar biedt waardevolle ervaring en contacten met internationale collega’s. Zo zijn uit het eerste project in 2007 inmiddels talloze nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan.

FoolishPeople maakt baanbrekend theater en kunst in samenwerking met internationale kunstenaars, muzikanten en acteurs. Doel is het creëren van een omvattende, doordringende ervaring in de toeschouwer middels Gewapende Kunst, Ritueel Theater en Film, waarbij hermetische, gnostische en esoterische elementen een rol spelen. Dit brengt een totaalervaring teweeg die gericht is op positieve verandering.

FoolishPeople heeft producties gerealiseerd in historische gebouwen waaronder de Galleries of Justice in Nottingham, op prestigieuze, culturele locaties zoals het Institute of Contemporary Arts, op internationaal niveau zowel naar Amerika als Praag, en heeft werk gemaakt in opdracht van de BBC. De kernleden van de groep komen uit Engeland, Tsjechië, Zweden, Nederland en Amerika.

Aanmelden kan (voor 18 mei) door CV, toelichtende mail (in het Engels) en voorbeelden van je werk te sturen naar: art@foolishpeople.org.

www.foolishpeople.org
www.johnharrigan.com
www.pickupclub.nl
FoolishPeople 07/05/2008 01:22

terug naar het forum

praat mee

schrijf een mini