DE STAND

< Januari 1998   Volgende maand >


1 Discordia Nuis heeft de voormalige vice president van de Amsterdamse rechtbank eropaf gestuurd, maar zelfs die kwam er niet uit. Maar wij zullen eeuwig achter Discordia blijven staan! 3 punten erbij.
Teneeter Imme Dros heeft voor Teneeter MacBeth bewerkt voor kinderen. In het vertrouwen dat ze wat leuks heeft gemaakt van dat stomme onzinstuk: WINST THUIS.
Toneelgroep Amsterdam Zoals iedereen die nieuwe stukken opvoert van jonge, hippe, Engelse schrijvers krijgen ze een hipheidsbonus van 4 punten aftrek (geef ons maar acht uur Bernhard). Daarnaast valt het ons op dat jullie goeie voorstellingen (Herkules, Bierkaai, M.O.B.) helemaal niet van jullie zijn, maar coprodukties of jongerenprojecten. Maar goed, beter dan niks; GELIJK UIT.
Jan Fabre Wij hebben vernomen dat Jan op zwart zaad zit. Tijd voor samenwerking met Discordia? GELIJK UIT.
Stella Den Haag Zaten in de Haagse Culturele Delegatie naar Tuzla, samen met Erik Vos. Haagse cultuur??? In Tuzla??? We hopen dat jullie er genoeg gedronken hebben. WINST UIT.
Het Oranjehotel Jeroen van den Berg en Ivan van Urk krijgen de aanmoedigingsprijs voor de kunsten. Dat houdt in: het niet geringe bedrag van 7500 pietermannen; een snuffelstage in New York; een kunst-object (jawel); en natuurlijk 5 punten erbij in De Stand!
Joop Wordt door de goegemeente van Laren nog te plebejisch gevonden om er te mogen komen wonen en werd er dus weggepest. WINST UIT, dat lijkt ons duidelijk. Verder 1 puntje extra voor het 1-miljoenste kaartje voor Miss Saigon. Proficiat.
Blauwe Maandag Compagnie Net zoals alle anderen die nu bezig zijn een Thomas Bernhard-revival te forceren delen wij ook hier 4 strafpunten uit(geef ons maar acht uur jonge, hippe engelse schrijvers).
Dood Paard De Oscar van Woensel-moeheid begint toe te slaan. Ook jullie slaag vanwege het vertalen van Mojo (Zie Ro-theater). VERLIES UIT.
Mug met de Gouden Tand WINST UIT voor de naamsbekendheid van Marcel Musters door Oud Geld'. Helaas begint dit zich tegen ze te keren (VERLIES THUIS). Misschien moeten jullie maar op je flyers voor In de Rui zetten dat de uit Oud Geld bekende Marcel Musters meedoet...
Carrousel Doen Hedda Gabler. In de volgende stand zullen wij ons licht laten schijnen over de Ibsen-revival (en dat wordt niet mals). Tot die tijd GELIJK THUIS.
Gouden Gids Publieksprijs Een moeder van een van de redactieleden (dezelfde die werd gesignaleerd bij Ten Oorlog...) merkte opgetogen op dat ze in de zaal zat toen de Gouden Gids Publieksprijs werd uitgereikt aan Hamlet van de Trust. Dit bleek achteraf slechts een nominatie te zijn. VERLIES THUIS voor dit soort schaamteloze dikdoenerij. (Overigens mocht van deze moeder Hamlet best wel winnen...)
Het Onafhankelijk Toneel Spelen Vrouwen van Ibsen en doen daarmee ook al mee met die Ibsen-revival die al naar de volgende Stand overgeheveld is. Laten we het punten afnemen dan ook maar even uitstellen tot dan... GELIJK THUIS.
Art & Pro VERLIES THUIS wegens algehele vaagheid van Knielen met je goede been. Terwijl het toch zo makkelijk te voorkomen is: laat Adelheid Roosen geen theater maken...
Felix Meritis Nuis heeft de voormalige vice president van de Amsterdamse rechtbank eropaf gestuurd, maar zelfs die kwam er niet uit. Na wikken en wegen geeft de Vrouwe Justitia van Moose Felix Merites het nadeel van de twijfel en deelt zij 3 strafpunten uit.
De Appel Ook hier 4 punten eraf wegens deelname aan de Thomas Bernhard-revival.
De Theatermaker Constant Meijer blijkt een zangman en mede-organisator van de Meezing-Mattheus. Is dat nou WINST wegens leukheid, of VERLIES wegens te weinig aandacht voor z'n blaadje. We houden het op GELIJK UIT, met mogelijkheid tot uitbouw als hij een achterdeurtje in de Mozes & Aaronkerk openhoudt (wij willen namelijk graag de Mattheus meeblèren, maar de kaartjes waren binnen 3 uur uitverkocht...).
De Paardenkathedraal Doen mee met de Bernhard-revival. U raadt het al: min 4.
De Trust Hipheidsaftrek wegens Shopping and Fucking.
Dogtroep We hebben gehoord van jullie verlies. Gecondoleerd.
Hollandia Min 5 punten voor misbruik van briljante ideeën die leiden slechte voorstellingen.
tg. Stan Wilden het liefst een echte Liprizaner (een paard dus) op het toneel in Oude Meesters. VERLIES THUIS, omdat het niet is gelukt. En het was een Bernhard hè. Tsja...
Ro Theater Ah, hip theater. Met afterparties en zo. Na Mojo kun je dan ook wat pilletjes gebruiken. VERLIES THUIS en dus ook nog die vier eraf (zie De Trust).
Het Nationaal Toneel Het Nationaal Toneel goes buurthuis met de voorstelling Stank, speciaal voor buurtbewoners. Nu zijn dat in het geval van het NT nogal wat politici. Stank indeed. GELIJK THUIS, met een extra punt aftrek voor New Yorkers.
Wie zou er nu weer onderaan staan? Wij gunnen Het Toneel Speelt de laatste plaats in de Stand te zeer om ze zomaar te laten verdwijnen. 5 punten eraf, voor de lol.