DE STAND

< Vorige Maand   Maart 1998 >

1 Het Vervolg Ziekte van Bell (tijdelijke aangezichtsverlamming) nekt de tour van De Avonden. Dat vinden wij zielig (en Reve ook, vernomen wij). 13 punten erbij, wegens 13 voorstellingen gemist. En beterschap...
Discordia Er was nieuws. We zoeken het uit. VERLIES THUIS wegens slechte voorlichting.
Toneelgroep Amsterdam Hebben een prachtige nieuwe website. 10 punten voor deze prestatie.
Toneelschuur De nieuwe schuur komt er dankzij burgervaders Rieks en Joost. Een punt voor elk jaar ploeteren.
Blauwe Maandag Compagnie Briljante voorstelling met een belangrijk nadeel: geen merchandising (hoofdkussentjes, 'Ik overleefde de marathon en ben maar ... keer in slaap gevallen' T-shirts, Wim Opbrouck actiefiguurtjes; wij gooien maar wat balletjes op...). Bovendien zint de reprise ons niet; wij stellen wel prijs op exclusiviteit. Kortom: VERLIES UIT.
Teneeter Maken een voorstelling voor volwassenen en die heet dan ook meteen Kunst. De zalen zitten toch wel vol. WINST UIT, wegens publieksmanipulatie.
Jan Fabre Is na een korte vakantie weer enigszins bij zinnen en heeft de 10 stagaires die fulltime zijn rechtszaak tegen XXX aan het voorbereiden waren op iets nuttigs gezet. Een aanrader voor iedereen, zo'n tijdje eruit... GELIJK UIT.
Dood Paard WINST UIT voor sluikreclame in Herkules van TGA.
Stella Den Haag Bedankt voor de kerstkaart! WINST UIT
De Gouden Gids Publieksprijs Gezien wat er gebeurd is met het prijzengeld van vorig jaar (daar is namelijk dit jaar een nieuwe voorstelling van gemaakt) gaat onze winnaarsvoorkeur ernstig uit naar een vrije produktie. Anders wordt het maar een fooitje op het budget van een gesubsidieerd gezelschap, waarvan de planning voor volgend jaar nu al vast staat. GELIJK THUIS.
De Appel Rudi van Dantzig gaat een stuk schrijven over de varkenspest. Het water loopt ons al in de mond. Laten we hopen dat rond de première in oktober Salmonella weer in het land is. WINST UIT.
Joop Met de opening van Showbiz City onderzoekt Ome Joop op zijn geheel eigen wijze de grenzen van het theater. WINST THUIS.
Doen Strindberg in het Strindberg jaar. Ga maar fijn naar Stockholm. GELIJK THUIS
Hollandia Weten de belangrijkheid van KLM Cargo behoorlijk op te voeren. De previews stelden nogal teleur, maar wellicht worden we verrast... Het personeel heeft er in ieder geval zin in. WINST UIT.
De Trust Niet gehinderd door goede smaak vaart de Trust met de lijkkist van Hamlet Senior door de Amsterdamse grachten en krijgen ze oude bloemstukken van een crematorium. Normaliter redenen voor niet geringe aftrek, ware het niet dat het in dienst is van een Heel Erg Leuke & Mooie Voorstelling. WINST THUIS dan maar.
't Barre Land Na Faust I bij het Zuidelijk Toneel mag Guy Cassiers hier Faust II doen. Origineel commentaar-theater of goedkope publiciteitsstunt? Wij wachten het nog even af. GELIJK UIT.
Alex d'Electrique SF cyberpunkvoorstelling is nog steeds niet af hoewel al een week te laat. Nerds. VERLIES THUIS.
Het Zuidelijk Toneel We have two words for you: Lose Dora! (inruilen voor Luc Perceval..?) VERLIES UIT.
Theater van het Oosten Blijf daar! VERLIES THUIS.
De Theatermaker Fascistische hoofdredacteur produceert verrassend goed decembernummer. Onverwachte WINST THUIS
Dogtroep Broodjes haring eten met Zuid-Afrikanen vinden wij fascistisch van politieke correctheid. VERLIES THUIS
Ro Theater Guy Cassiers omzeilt alle problemen van een kersvers artistiek leider door meteen twee voorstellingen buitenshuis te regisseren. Niet echt het goede voorbeeld, hè? VERLIES THUIS.
FACT Jullie deden toch Grote zaal voorstellingen? Hallo!! Frascati??? VERLIES UIT
Het Nationaal Toneel Drie hedendaagse Amerikaanse schrijvers??? David Mamet? Elaine May? Woody Allen??? Get a life... VERLIES THUIS.
Het Toneel Speelt Fossiele theatermakers spelen het fossiele nieuwe stuk van de reeds uitgestorven Karst Woudstra. Voer voor Paleotologen. VERLIES THUIS