DE STAND

    Volgende Maand >

1 Discordia 65 De Martelaars van het Nederlands theaterbestel staan op straat. Gelukkig weten Jan Jezus Lamers en zijn volgelingen dit kruis met verve te dragen. Voor 15 punten kopen wij ons geweten af (dat scheelt weer een daklozenkrant).
Blauwe Maandag Compagnie Fokking hel! 12 uur The Shax lijkt ons rijkelijk overdreven, maar 10 punten op karakter. Maar: we komen kijken in januari en als het iets minder dan briljant is halen we ze er stuk voor stuk weer vanaf!
Jan Fabre De u allen welbekende Vlaamse schrijver ??? beschuldigt hem van plagiaat, maar wil niet vervolgen. Dat klinkt wel erg goedkoop. 5 punten morele steun voor Jan.
Teneeter Willen een kinderboerderij beginnen bij hun eigen theater. Dat vinden wij nou leuk (leuker dan toneel tenminste). 4 punten erbij.
Gouden Gids Publieksprijs Gerardjan Rijnders wil haar kwijt, het ons inziens slechts bijdraagt aan haar geloofwaardigheid. WINST UIT.
Toneelgroep Amsterdam Laten we hopen dat na Haar Leven, Haar Doden TGA nog veel vaker postmoderne kutvoorstellingen die zogenaamd de realiteit als inspratiebron gebruiken zal schrappen. GELIJK THUIS. 1 puntje erbij wegens Zinsbegoocheling.
De Nederlandse Opera Behalve de stoelen weinig avontuurlijks te melden. GELIJK THUIS.
Paardenkathedraal Eric Schneider als God en Henk van Ulsen als Freud. Hier moet een leuke grap mee te maken zijn. Wij houden ons aanbevolen (moose@dds.nl). (50 pt. Voorlopig.)
Joop Carré niet helemaal uitverkocht, hè? VERLIES UIT. Laat Joe maar uithuilen in Den Haag. Enne... Broadway maar even niet meer doen, hè?
De Appel Bestaan jullie nou nog steeds? En nog steeds geen fatsoenlijke voorstellingen maken? Oprotten! VERLIES THUIS.
Art & Pro Ook al zo'n tijd niets van gehoord... We komen er dan ook nooit vanwege de fascistisch dure kaartjes. VERLIES THUIS.
't Barre Land Hoewel dit gezelschap te kennen geeft doorzichtig te willen spelen zijn wij laatst één van de acteurs in de Dirck tegen gekomen. Missie niet helemaal geslaagd... VERLIES THUIS.
Felix Meritis Discordia is de deur gewezen, de sloten zijn vervangen, maar wie heeft de sleutel? VERLIES THUIS.
Haarlems Toneel Geruchten willen dat de doorstart niet doorgaat... Een vergissing van de bank in uw nadeel. Lijkt ons een typisch geval van VERLIES THUIS.
Theater van het Oosten Affiches zijn lelijk! VERLIES THUIS.
Theater Instituut Nederland Te veel Internationaal Netwerken. VERLIES THUIS.
De Trust Beetje in de rui. VERLIES THUIS. (48 pt.)
Dogtroep Hebben inmiddels een aanvraag voor structurele subsidie lopen in Algerije, Zuid Afrika en Australië. WINST UIT voor ons, oftewel 3 punten eraf voor hen.
Hollandia Dat ze de theaterprijs hebben gewonnen wil nog niet zeggen dat ze zomaar weg kunnen komen met Noordpunt Zuidpunt. Echt lokatietheater willen we! Op z'n minst in een vliegtuighangar! VERLIES THUIS (of uit... Je weet het maar nooit met Hollandia. Voor de zekerheid halen we er maar 3 punten af).
Ro Theater Dat Guy Cassiers de helft van het acteursbestand ontslaat is tot daar aan toe, maar dattie nu naar Hans Kemna moet voor nieuwe gaat ons 4 punten te ver.
Theatermaker Wij willen niet een abonnement voor drie nummers en daarna een acceptgiro van f 75,-! Dat vinden wij fascistisch. 5 punten eraf. Daarnaast VERLIES THUIS, namelijk van personeel.
FACT Rob Ligthart (de Federatie) regisseert bij het Nationaal Toneel in coproduktie met Fact. Tegen dit soort incest kunnen wij maar één ding doen: 8 punten eraf.
De Federatie Rob Ligthart regisseert bij het Nationaal Toneel in coproduktie met Fact. Tegen dit soort incest kunnen wij maar één ding doen: 8 punten eraf.
Het Nationaal Toneel VERLIES UIT en THUIS vanwege het cancelen van de tour voor A Clockwork Orange. Verder regisseert Rob Ligthart (de Federatie) bij het Nationaal Toneel in coproduktie met Fact. Tegen dit soort incest kunnen wij maar één ding doen: 8 punten eraf.
Het Toneel Speelt Moet dood! Zelfs Rob Erenstein vondt Trijntje Cornelis niks. min 13.