theaterpraat

Willem 'Blincker' Zonnevijlle overleden

B800.jpg

Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Willem Zonnevijlle is overleden, de iconische barman van theatercafé De Blincker in de Nes in Amsterdam.

Kasteleins behoren sowieso tot een buitengewoon belangrijke beroepsgroep binnen de dranklustige theatergemeenschap, maar Willem was een geval apart. Als een ware artistiek leider nam hij de verantwoordelijkheid voor het netwerk van kleine zaal-makers in en rond de Nes. De Moose-redactie heeft in haar beginjaren veel te danken gehad aan zijn roddels, kennis en introducties. Hij spelde de site en wees ons met een volle lach terecht bij tenenkromende fouten en stuurde ons naar huis als dat beter voor ons was.

Tijdens de legendarische after hours, die begonnen met het heenzenden van de klandizie, met uitzondering van uitverkorenen die "psst, nog niet weggaan" kregen toegefluisterd, heeft Willem ons kennis laten maken met Discordia, Dood Paard en Stolichnaya zonder ijs.

In zekere zin heeft Moose nooit meer willen zijn dan de internetvariant van de Blincker: een centrum van de theaterwereld, waar je altijd terecht kunt voor serieus commentaar of dronken prietpraat.

Willem was Moose-fan in hart en nieren en tijdens een van zijn actieve doe-vakanties ("doe mij nog maar een drankje") poseerde hij voor bovenstaande foto.
Dankjewel Willem. Vanavond drinken wij er een op jou.

[update]
Willem zal in besloten kring worden begraven. Op zondag 7 december zal er een herdenkingsbijeenkomst zijn in De Blincker. De Blincker heeft ook een eigen gastenboek/condoleanceregister.

Simber op 29/10/2008 - 18:25   4 reacties
meer over overleden

reacties

Mijn hart bloedt opnieuw, Zo’n goed mens, zo jong de strijd te zien verliezen.

Rust zacht, lieve Willem.

Rob

Rob Kraaijenbrink (niet geverifiëerd) 30/10/2008 - 16:06

Willem. De man die altijd als enige je naam nog wist, ook al was je beginnend, onbeduidend, te lang van weggeweest: Willem wist nog wie je was en je ego werd een paar centimeter groter; je kon er weer tegenaan die avond. Ik herdenk je Willem, en drink er een op jou. Dag lieve, lieve Willem, Hans

hans thissen (niet geverifiëerd) 30/10/2008 - 21:37

Het is iedere keer weer triest om ‘one of the good guys’ te zien wegvallen. Gone but not forgotten..! R.I.P. Willem

Alex S. (niet geverifiëerd) 31/10/2008 - 10:06

Ja, treurig. Willem wist ook de prachtigste plekjes op Kreta, naast zijn Blincker-gaven. Mooi I.M.

Don Duyns (niet geverifiëerd) 01/11/2008 - 16:54