theaterpraat

Het nieuwe seizoen

Mag het nog? Het voelt een beetje als iemand gelukkig nieuw jaar wensen na 15 januari. Maar we hebben het er nog helemaal niet over gehad…Daarom: mijn verheugblik voor het nieuwe seizoen:

* ‘Lieve Kitty’, Dood Paard en Nieuw West; nieuwe tekst van Rob de Graaf over de wereld van Anne Frank.
* ‘Mightysociety5’, Eric de Vroedt; De Vroedt verlaat zijn vertrouwde procedé (boekenkast omgooien, stuk schrijven) en gaat samen met jonge groep De Noorderlingen een installatievoorstelling maken over jong zijn in Nederland.
* ‘Angels in America’, Toneelgroep Amsterdam; Is Tony Kushners stuk over AIDS en republikeinen nog wel van deze tijd? Kan Van Hove de klassiek geworden opvoering van Guy Cassiers uit 1994 doen vergeten?
* ‘Kamp Jezus’ en ‘De tien geboden’, NT Gent; Johan Simons goes reli, met twee voorstellingen over het Christendom
.* ‘Oblomov’, Het Zuidelijk Toneel; Met René van ‘t Hof als de cholerische bediende Zachar. Laten we hopen op de wederopstanding van HZT, en dan volgend seizoen weer nieuw repertoire.

En verder natuurlijk Marlies Heuer en Dirk Roofthooft in de nieuwe voorstelling van Lotte van den Berg, Messiaen in het Holland Festival, Laura van Dolron’s kindervoorstelling voor volwassenen, Thibaud Delpeut bij Toneelgroep Amsterdam (wel een saai stuk, hoor), Jack Wouterse als King Lear, de nieuwe Wim T. Schippers, enzovoort, enzovoort…
En u?

Simber op 13/09/2007 - 11:59