theaterpraat

De week van voorbereiding op het Kamerdebat

Aanstaande maandag vergadert de vaste Kamercommissie voor OCW over het subsidieplan Kunst van Leven van minister Plasterk. Dat is de laatste kans voor culturele instellingen om aanpassingen in de plannen door te drukken en deze week kregen de kamerleden dus heel wat plannen en oproepen in hun mailbox.
Een greep (met mijn inschatting van hun kans op geld):

  • De schaduwcommissie die door de muzieksector is ingesteld om de adviezen van het Superfonds over te doen vindt (verrassing!) dat drie muziekensembles onterecht geen subsidie hebben gekregen en dat ze eigenlijk in de Basisinfrastructuur thuis horen. (Kans op geld: 3/10)
  • De ‘Groep van Zes’ -instellingen die onder de zaaglijn (positief advies, maar geen geld) van het Superfonds zijn gevallen- vraagt om ongeveer twee miljoen extra voor het NFPK+. (Kans op geld: 7/10)
  • Het TIN viel vrijwel geheel buiten de boot bij de extra 24 miljoen en krijgt nu maar 35 procent van de door de Raad voor Cultuur geadviseerde subsidieverhoging. Een steunbrief uit de sector vraagt om zeven ton extra. (Kans op geld: 4/10)
  • Gelderland weigert het nieuwe cultuurconvenant te tekenen, omdat de provincie de verdeling van geld tussen de randstad en de regio oneerlijk vindt. (Kans op geld: 5/10)

Maandag weten we meer. Lees het hier, of tot in Den Haag ;-)

Ander nieuws deze week:
In rechtszaken: Johan Heesters wil dat de rechter beslist of hij gezongen heeft in Dachau
In ruzie: Amsterdamse Kunstraad versus Carolien Gehrels
In musicals: familiemusicals zijn da bomb