theaterpraat

De week van rust

Een rustige week. De eerste grote voorstellingen (Ifigeneia, De Grote Verkiezingsshow, Sunset Boulevard, Woyzeck) gaan in première, de subsidies zijn zo’n beetje verdeeld, de stoelendansers hebben even pauze.

De Volkskrant had ook niet veel te doen; dan maar een lang artikel over de vraag of er niet te veel musicals zijn. Joop-directeur Erwin Van Lambaart: "Nederlanders staan met de voeten in de klei, maar intussen pinken ze wat graag een traantje weg in het donker of barsten in schateren uit. Ze weten steeds beter wat genieten is."

Maar dan moet u wel uw verantwoordelijkheid nemen, publiek. Voor u het weet leidt een succesvolle theatertournee tot dit, en dat wilt u toch niet op uw geweten hebben.

In vooruit plannen: Maria Goos goes Adelheid Roosen: ze schrijft een stuk over Marokkaanse moeders á la Smoeder. Première 2010 bij Het Toneel Speelt.

In terugkijken: bij de laatste voorstelling van Il Giardino kreeg Koos Terpstra van de Groningse wethouder Jaap Dijkstra (Cultuur) het eerste exemplaar uitgereikt van de in het geheim voorbereide tekstbundel Van De Troje Trilogie tot De Vrouw met de Baard.

reacties

Komt Koos Terpstra hier wel eens langs? Ik zou nou toch zo graag willen weten of dat nou wel een léuke verrassing was. Het lijkt me toch niet niks dat er een boek van je werk wordt gemaakt. Misschien wil je alles nog wel eens goed doorlezen, een kleine wijziging hier of daar, een verduidelijkende aantekening of voetnoot… Misschien is er één stuk dat je achteraf gezien liever niet zou opnemen… Die mogelijkheden worden je in zo’n situatie toch maar mooi door de neus geboord.

Simber 11/03/2009 - 22:30