theaterpraat

De week van Pierre, Polak en pers

f503eaa059.jpg

Groot Nieuws: het Haarlems Dagblad scoopte dat Pierre Bokma met Johan Simons mee verhuist naar München. Ok: hij gaat in 2010 daar met Simons een voorstelling maken. Hij gaat niet in Duitsland wonen en blijft ook met Orkater werken.

Clairy Polak wordt voorzitter van de TF-jury. Polak’s theater-cred bestaat uit vroeger werk voor de Amsterdamse Uitkrant en theater Nieuwe de la Mar. Andere juryleden worden Steven Peters, Judith Wendel, Gislebert Thierens, Joris van der Meer, Liv Laveyne. Piet Menu blijft nog een jaar.

GPD, het ‘persbureau’ van de samenwerkende regionale dagbladen als het Haarlems Dagblad, de Gelderlander, het Eindhovens Dagblad, enz, enz, heft haar kunstredactie op; recensent Wijbrand Schaap is dakloos. Na de herschikking bij De Pers -die zich minder op cultuur en meer op economie is gaan richten- is het de tweede cultuur-dat-kan-best-wel-wat-minder-actie in korte tijd.

Het was mij even ontgaan in de drukte van de Amsterdamse theaterbouw-boom, maar Hotel Krasnapolsky op de Dam heeft blijkbaar een musical-theater. Op 11 januari gaat daar Super Model, de musical in première van de voormalige turner Eugène Jans. Met oa. Bettina Holwerd, Inge Ipenburg, Oren Schrijver en dus niet Noah Valentyn, mocht het u interesseren. Nee, dat dacht ik al.

En dan nog: interview met Minimaker Gienke Deuten; Ruud van Meijel stoelendanst van Zeelandia naar Oostpolia; Maarten van Roozendaal wint Poelifinario.

(foto: Pierre Bokma bij de repetitie van Instinct,  regie Johan Simons, © Elisabeth Soetaert)

Simber op 24/11/2008 - 15:04   1 reactie
meer over Johan Simons, musical, Pierre Bokma, recensenten, TF-1

reacties

Ja nu kan ik wellicht mijn gram ff spuien: BELACHELIJK! Wie zet nou zn kunstredactie buitenspel? Hoe kun je jezelf dan nog serieus nemen? Hehe dat lucht op

Estragon 29/11/2008 - 12:18