theaterpraat

De week van open zee en verre eilanden

tf_liesbeth.jpg

(‘De Week’ is een nieuw, niet per se wekelijks, overzicht van nieuws, links en zaken die ik niet in andere blogs kwijt kon)

Het Uitmarktdebat was dit jaar opvallend vermakelijk, met Plasterk die net als Newton onder een boom een goed idee heeft gekregen, een stevig doorvragende Clairy Polak en de nauwelijks verhulde belofte dat er op Prinsjesdag minstens 7 miljoen bij gaat komen voor de Basisinfrastructuur. Dat is nog steeds maar een kwart van wat nodig is, en het meeste daarvan gaat naar de regio, en de groei van de overheidsuitgaven aan kunst is maar net groot genoeg om de inflatie bij te houden, maar laten we vooral niet klagen. Die actie met die hoed bleef gelukkig de rest van de week onzichtbaar.

Het is hier tenminste nog niet zo moeilijk als het Teatro Luna Blou op Curaçao, dat nu als eerste Antilliaanse kunstinstelling subsidie krijgt van het Superfonds. "Ik mis hier wel faciliteiten van een echte schouwburg. Belichting, coulissen, backstage. Het personeel bestaat voornamelijk uit vrijwilligers en stagiaires. Dat is niet wat het moet zijn", vertelt acteur Roland Colastica in NRC.

De opening van TF was dan weer een beetje tam, met Els Swaab van de Raad voor Cultuur, die nogmaals haar adviezen verdedigde; een charmante Raoul Heertje die het theatervolk opriep om wat meer mensen uit te nodigen in hun land (in eerdere interviews was het nog een dorp) - Wijbrand Schaap heeft audio; en tenslotte de elegante Staat van het Theater van Liesbeth Colthof. Het was allemaal keurig, welgemeend, zonder onvertogen woord en getuigend van goede smaak. Gelukkig mochten we daarna naar Abattoir Fermé. ;-)

reacties

Kan iemand mij vertellen wat die idiote hoeveelheid Nederlandse vlaggetjes aan het spreekmeubel deden? Of was dat ook Romeinse Tragedies?

Floortje 06/09/2008 - 14:22

Nee, volgens mij was dat een subtiele verwijzing naar de Partijcongressen in de VS. Denk ik, hoor…

Simber 06/09/2008 - 14:53