theaterpraat

De week van hijskranen, Hummelinck Stuurman en Haarlem

DSC04836.JPG

In verbouwingen: Er moest een nog grotere hijskraan aan te pas komen, maar de grote hijskraan in de Stadsschouwburg Amsterdam is deze week verwijderd. Dat betekent dat de afbouwfase van de nieuwe -pardon Rabo- zaal is begonnen. Ondertussen rijden er kleine sloopwagentjes door de voormalige theaterboekwinkel, dus aan de voorkant zijn ze zover nog niet.

In lintjes: Diederik Hummelinck en Arjen Stuurman mogen zich sinds dinsdag Ridder noemen, in de Orde van Oranje-Nassau nogalliefst. Dit ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van hun Hummelinck-Stuurman Theaterbureau. Het zij ze van harte gegund, al hadden ze het persbericht wel iets minder kunnen gebruiken als aanleiding om hun nieuwe voorstelling te promoten. (Hera met Arjan Ederveen en Vera Mann, première 4 oktober!)

In prijzen: de Van der Vies Prijs voor toneelschrijvers is gewonnen door Magne van den Berg en Jorieke Abbing. Zij zijn meteen de laatste winnaars: het geld is op en ze kappen ermee. De Van der Vies Prijs bestond sinds 1939.

Nog meer verbouwingen: De Haarlemse Stadsschouwburg wordt geopend met de voorstelling Batte. Maar niet voordat architect Erick van Egeraat nog even wat puntjes afvinkt.

In subsidies: Hoppa, ook in Rotterdam 10 miljoen erbij.

Simber op 27/09/2008 - 23:36  
meer over Haarlem, lintjes, prijzen, Rotterdam, Stadsschouwburg Amsterdam, verbouwing