theaterpraat

De week van bubbels en blote meisjes

delamar3.jpg

My God, wat is dat TF toch altijd hard werken. Ik heb in tijden niet zo veel champagne gedronken ;-)

In voorbereiding op het grote prijzengala morgenavond werd hier en daar al wat uitgedeeld. Het begon natuurlijk zaterdag met de Paul Steenbergenpenning, maar ook de Theaterafficheprijs (ging naar Esther Noyons voor haar poster voor 10 jaar Nederlandse Dansdagen) en de BNG Prijs voor nieuwe theatermakers (voor Daniëlle van der Ven en Joëlke Sanders voor hun voorstelling Wraakoefening) werden succesvol overhandigd.

Die Steenbergenpenning was ook een mooie oefening in lange lijnen in het theater. De doorgeefprijs die sinds 1982 bestaat verbindt op een mooie manier de generaties. Dat thema kwam vaker terug deze week, bijvoorbeeld bij de presentatie van een website over Albert van Dalsum in de serie Eenlevenlangtheater van het TIN. Maar vooral bij het slaan van de eerste paal van de Nieuwe de la Mar Theaters door Joop van den Ende. Hier komen de herinneringen van Joop samen met de toekomstdromen van Jeffrey Meulman.

Maar soms is het einde definitief. d’Electrique maakte haar opheffing bekend, Dogtroep begon aan haar laatste voorstelling en de ganse theaterwereld verzamelde zich bij het afscheid van Ritsaert ten Cate.

Oja, dan waren er ook nog voorstellingen deze week op TF. Iets met topless meisjes aan het kruis (het viel meerdere mensen op) en het bijzonder goede Missie.

Morgen wordt het champagnebad pas ècht omgekeerd. Hopelijk met een beetje reuring tijdens de uitreiking van de Theo, de Louis en alle andere prijzen. Toneelgroep Amsterdam heeft een groot aantal nominaties in het vuur, maar of dat ook terugkomt in de uiteindelijke keuze is altijd nog maar de vraag. Ik weet het al, maar zal m’n mond houden. Morgenavond doet Moose live verslag vanaf het gala. En daarna… Daarna begint het seizoen pas echt.

(Foto: Roy Beusker)

reacties

Blij dat ik niet overal in levende lijve bij hoef te zijn!

http://www.volkskrant.nl/kunst/article1066981.ece/LouisdOrvoorKesting%2CTheodOrnaar_Nietvelt

Is iedereen het eens met de jury? Zijn het terechte winnaars?

Raas 14/09/2008 - 22:39