theaterpraat

Römers spelen in Nederlandse 'Festen'

Theaterproducent ‘t Bos heeft de Nederlandse rechten van het Deense scenario ‘Festen’ gekocht. Toneelgezelschap De Ploeg gaat de “familiekomedie” in het najaar van 2002 uitvoeren. De tekst wordt in het Nederlands vertaald en bewerkt door Peter Heerschop. De Ploeg bestaat naast Heerschop uit NUHR-cabaretiers Viggo Waas en Joep van Deudekom en acteurs Han en Piet Römer, Titus Tiel-Goenestege en Genio de Groot.
De film van Thomas Vinterberg vertelt over een familiereünie ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de pater familias, in de Nederlandse versie vertolkt door Piet Römer. Het feest loopt echter uit de hand wanneer alle onderdrukte familiegeheimen genadeloos de kop opsteken. De film werd twee jaar geleden onder meer beloond met een Gouden Palm, een European Film Award en de publieksprijs op het Filmfestival Rotterdam.
In ‘Festen’ staan vader en zoon Römer voor het eerst samen op het podium. Het stuk markeert de vierde samenwerking van gelegenheidsensemble De Ploeg. Eerder speelden zij ‘Vinger in de Pap’ (1998) en ‘En nu… revue!’ (1999), waarin zij het blijspel en het revuegenre parodieerden, en in de NNT-voorstelling ‘De Driestuiversopera’ van Bertolt Brecht. (ANP, 7/5/01)

zie ook: NUHR maakt ‘Driestuiversopera’ van Brecht

Moose op 06/05/2001 - 23:00  
meer over auteursrecht, cabaret