theaterpraat

Problemen Bostheater door slecht weer

Het openluchttheater in het Amsterdamse Bos dreigt in problemen te komen door het aanhoudende slechte weer. Vijf van de zeventien voorstellingen moesten door regen worden afgelast. Ondanks de warme julimaand en de goede kritieken voor de voorstelling ‘De Goede Mens van Sezuan’ liggen de bezoekersaantallen beduidend lager dan eerdere jaren.
“Normaalgesproken trekken we op een zonnige avond volle tribunes met tweeduizend bezoekers. Nu hebben we 2500 bezoekers per week”, aldus zakelijk leider Paul Jekkers. “Door deze opkomst hebben we nu al ongeveer een ton aan inkomsten misgelopen.” Naast de vrijwillige bijdragen van de bezoekers mist het gezelschap ook inkomsten uit de horeca en de verkoop van programmaboekjes.
Het Bostheater beschikt niet over reserves, omdat ook 2005 geen topjaar was. Een voorschot van de gemeente Amsterdam en “een aanzienlijk donatie” van de Vrienden van het Bostheater zorgden ervoor dat er in 2006 toch gespeeld kom worden. “Maar om dit jaar nou weer bij die mensen aan te kloppen. Zomer 2006 zou nog wel eens dramatisch kunnen worden.” (Volkskrant, 26/8/06)

zie ook: De Goede Mens van Sezuan, Theater het Amsterdamse Bos

Moose op 25/08/2006 - 23:00  
meer over Theater het Amsterdamse Bos