theaterpraat

Verboden voor 60+ ers

Slapendechtpaaroudjes.jpg

Groen en geel erger ik me eraan. De slapende zestig plussers in de schouwburg. Keer op keer tref je ze aan, knikkebollend op hun met rood fluweel beklede stoel. Het ergste vind ik nog dat deze welvarende oudere mensen vaak de mooiste plekken in de zaal innemen en zonder schaamte in het gezichtsveld van acteurs in slaap vallen. Enkelen verzetten zich tegen de invloeden van Klaas Vaak, maar naar mijn idee geeft het gros zich er zonder pardon aan over.

Blijf gewoon thuis als u denkt dat een 2 uur durende voorstelling in de avonduren te vermoeiend is en mocht de voorstelling u niet kunnen bekoren houd dan in elk geval uit respect uw ogen open!

Nike op 18/09/2009 - 15:35   3 reacties
meer over slapen, theater

reacties

Zonder die slaperige welvarende oudere mensen zijn de zalen dan wel direct helemaal zo goed als leeg.

Fnurk (niet geverifiëerd) 18/09/2009 - 16:41

Ligt het niet aan de voorstelling als mensen, 60+ of 60-, daarbij in slaap vallen? Volgens mij heeft bijvoorbeeld gehoest in de zaal rechtstreeks te maken met wat er op het podium gebeurt. Kan dat met het in slaap vallen van verveling ook niet het geval zijn?

Ik heb onlangs een 6 uur durende theatermarathon bezocht (Tien Geboden van NT Gent) - geen idee of iemand daarbij in slaap is gevallen, maar er werd niet gehoest! Vond ik zeer bijzonder. Vroeg me af in hoeverre de geweldige concentratie van de acteurs daarmee te maken had.

java 18/09/2009 - 17:16

Ach, de arme bejaarden. Hun leven is al zo vermoeiend ;-) Ik vraag me af of de acteurs het net zo erg vinden als jij. Laten we het eens vragen. Ik knap ook wel eens een kort uiltje, moet ik eerlijk zeggen, meestal ligt het aan de spijsvertering en niet aan de voorstelling. Té comfortable stoelen (zoals in Amstelveen) vind ik ook dodelijk. Theater blijft natuurlijk een stimuli-arme omgeving. Kortom, ik steun de schouwburgslaper!

Simber 19/09/2009 - 19:10