theaterpraat

Birthday Boy

Afgelopen donderdag draaide het KORT! programma op het Nederlands Film Festival met o.a. de film ‘Birthday Boy’, waar ik bij betrokken was als spelcoach/regie assistent. Ik was wat gespannen van te voren, moest weer alles even terug halen. Ik was wat gespannen en toen een collega regisseur mij vertelde “dat hij gehoord of gelezen had dat…” niet alle personages het helemaal trokken hielp me dat ook niet echt. Verder was ‘Birthday Boy’ de enige film van de KORT! films die nergens voor genomineerd was. Een aantal waren genomineerd voor de debutanten competitie(Chris Mitchell, de regisseur heeft al twee eerdere korte films gemaakt), de rest voor de gouden kalf voor korte film.Hielp ook niet echt.De stadsschouwburg Utrecht zat vol en wij waren klaar om de films te bekijken. Ergens halverwege kwam ‘Birthday Boy’ langs. Het geheel ging erg snel en ik was gefocust op het spelniveau van de jongens. Het camera werk en de montage waren erg dynamisch / onrustig (het verhaal gaat over de ontvoering van een groepje kinderen tijdens een speurtocht) en de jongens flitsten voorbij. De momenten dat ik de jongens even zag, zagen er goed uit. Zij hebben mijns inziens goed werk geleverd en ik kan tevreden zijn. Denk ik. Het publiek reageerde enthousiast. Dat is wel een aardige graadmeter. Ja, ik kan tevreden zijn. Kom maar op met die nieuwe klus!

hiddenways op 04/10/2006 - 09:49   2 reacties

reacties

Toevallig zag ik Birthday Boy ook, ergens bij een persvoorstelling. Tussen de 10 andere KORT! filmpjes, eh 9. En mij is de film zeker bijgebleven. Grappigerwijs dacht ik “even bij de aftiteling kijken of Hidde erbij staat…” Ik vond em cool, nominatie of geen nominatie. En ik moest denken aan The Game van hoe heet-ie ook al weer. De Oscarinzending van dit jaar, Dummy, vond ik mooi gemaakt maar niet hemelbestormend veel indrukwekkender dan de rest. Vond de algehele kwaliteit vrij hoog. En kinderen zijn hip tegenwoordig, dus je hebt het vast druk.

Vanessa (niet geverifiëerd) 12/10/2006 - 13:09

Hoe dat nou werkt met die kalveren. Het is heel erg een wereldje van ‘die zei dat die zei dat die zei (ik ben vergeten wàt die nou zei…)’ en zo wordt er dus genomineerd en naar de oscars gestuurd. Het is natuurlijk ook vreemd dat ‘onze’ inzending (dummy) bij de oscars, uiteindelijk niet eens genomineerd is voor een klaf op ‘ons’ festival…

hiddenways 13/10/2006 - 12:55