moosers

Minirecensies van Louke

Ja de theatermaker, wat moet ik er over vertellen?
Mooi decor en kostuums, geweldige muziek keuze, alleen wat ik jammer vond aan het begin van de voorstelling is het niet goed te verstaan door die muziek die er heel knalt.
Dat vind ik jammer, aangezien Thomas de Bres helemaal in het niets valt daardoor, ook nog verder in de voorstelling is het af en toe moeilijk te verstaan, maar na van loop van tijd, hoor je meer, ook vond ik het moeilijk om in de voorstelling te komen, waarschijnlijk door die lappen tekst die Thomas opdreunt 2 uur lang.
Maar hij zet een een geweldige prestatie neer, om 2 tot 2,5 uur lang aan een stuk door te praten en de wereld verrot te schelden, echt stond er versteld van dat hij niet zijn tekst vergat. Voor de rest de andere spelers, hebben geen tekst op Paul Disbergen, ELisa Beuger en Jeroen van Venrooij na, maar die stille aanwezigheid van de andere spelers, maakt het fasinerend om toch naar ze te kijken.
Ja Thomas, mijn droppie, geweldig!
Op die tomaat na, heb ik een prachtige voorstelling gezien, vooral het einde, dat in een keer, het licht pats uit gaat op een zin die hij zegt.
In de tekst hoor je ook, ik wil mijn voorstelling dat het compleet donker is dus ook het nooduitganglichtje, nou ik zat telkens naar het lichtje te kijken of het daadwerkelijk ook uit zou gaan als het donker werd. hahahahahahahahhaa.
Top voorstelling, top spelers, top decor en top kostuums, weer een prachtige meesterwerk van de Heer Thange.

Louke gezien 28/04/2005

Ik ben bij de Paardenkathedraal een soort van decorstuk, zo vaak ben ik er, aangezien ik er zelf ook speel.
Nou dit keer was ik naar de vader gegaan, regisseuse Paula Bangels heeft weer een staaltje regie neergezet. De voorstelling met onder andere Jaap Spijkers, Eva van de wijdeven(Dunya&Desie)waren boven mijn verwachtingen echt geweldig, eva een heel lief en fragiel meisje en toch zulk spel. En Jaap SPijkers, ja die jaap kan er wat van, echt geweldig die acteur heb 2 uur lang ademloos zitten kijken naar de voorstelling, al had ik bij sommige momenten wel, van kom op mensen, beetje tempo erin.
Bas Keijzer zetten wel een hele hylarische dokter neer, kortom leuk en top voorstellinkje!!!!!!
Bravo!!!!

Louke gezien 22/04/2005

Ik hoorde van de koningskinderen via een bekende van me, ook hoorde ik dat ze al een aantal jaren eerder, zap moliere en shakespeare hadden gedaan. Nou dus ik ging vol enthiosiasme de voorstelling van zap grieken in. En wat een geweldige voorstelling zeg, ik heb me in die 35 min helemaal in een scheur gelachen om al die grappige woordspelingen en de leuke sketches. In een woord geweldig en dan te bedenken dat ze allemaal fantastisch kunnen spelen maar dat ze ook nog zo iets in elkaar hebben gezet. jeetje, ik was na de eerste keer zo gemotiveerd, ik moest en zou alle sketches gezien hebben, dus ik ben net zoveel keer gegaan tot ik ze bijna allemaal had, en ja ik mis er nog steeds een paar dus parade, zap grieken Amsterdam ik kom weer hoor!
maar het decor met de draaiend schijf vond ik al geweldig en dan ook nog die miss verkiezing met Aphrodite, pallas Athene en hera, helemaal geweldig, hoe verzinnen ze het!!!!!
hahahahaha
Na dit moordende tempo moest ik na de voorstelling ff bijkomen met een glaasje cola.
Wat fantastisch!
Zap grieken, Efcharisto!

Louke gezien 24/07/2004 op De Parade

Met zeer grote verwachtingen gign ik naar Richard, nadat ik de voorbesprkening Sterk spul had gezien, had ik zoiets van, ja dit is denk ik wel een hele mooie voorstelling. Toen ik eenmaal in de zaal kon het begin beeld me nog wel boeien, maar toen de voorstelling eenmaal begon, had ik het redelijk gauw gezien, alleen Frank Lammers vond ik hylarisch en om Fedja van Huet kon ik af en toe ook nog wel lachen, maar veel vand spelers, vond ik alles behalve overtuigde overkomen. Zeker de moeder van Richard en de oud koningin vond ik zo ontzettend niet overtuigend. (is nog zacht uitgedrukt) maar ja de voorstelling krijgt van mijn toch drie hertjes, 1 voor het spel van Frank Lammers, de tweede voor de muzikanten die geweldige muziek maakte en de derde voor het decor.
Nee dit had ik niet verwacht van deze voorstelling.

Louke gezien 21/06/2004

Het wordt langzamerhand een beetje afgezaagd met al die vele geweien die ik geef, maar deze voorstelling knalde toch echt wel de schouwburg uit! Jezus wat is Gijs scholten van Aschat tocg goed, donders! Het gemak dat hij heeft op het toneel, hij speelt alsof het allemaal heel normaal is. Ook de rol van Ariane Slueter was echt mooi om te zien. De rollen van Roef Ragas en Marie-louise steins waren echt om te knuffelen, hoe schattig nerderig koppel dat is!!!!!!! ahhahahahaha. Ik dacht eerst bij Roef Ragas nou dat zal wel een afgezaagde ik probeer mijn broer te evenaren maar echt is zat verbaasd te kijken.
Voor de rest kan ik alleen maar zeggen:…….Sprakenloos!……..

Louke gezien 09/06/2004

Nou hier ben ik dan met de recensie over de Premiere van Spoken, ik had van de week al wat over de try out geschreven, en in die twee dagen waren er al wel wat veranderingen. Ik heb nu twee tomaten omdat ik vind dat het laatste stuk voor de pauze te langdradig is en dat kan een stuk korter, en Paardenkathedraal kennende is de voorstelling op de premiere nooit helemaal klaar, en ja er moet volgens mij gewoon echt nog stukken worden in gekort, maar voor de rest kregen de rollen van Maike Meijer en Thomas de bres me toch op het randje van mijn stoel!
Thomas als vader heeft toch wel een groot knuffel gehalte. En ook voor de overige cast, ik vond het helemaal het einde! Thumbs up!
Nou ga allen kijken!

Louke gezien 06/06/2004

De voorstelling Spoken van de Paardenkathedraal, is een stuk dat echt je bij je keel grijpt, Het decor is parchtig, De spelers hebben fantastische kostuums en de rollen worden met zoveel passie neergezet, dat je er in mee wordt gezogen. Ik heb alleen 1 tomaat omdat het even duurde voordat ik erin zat, en het af en toe onverstaanbaar was, maar Karakters van Thomas de Bres en Meike Meijer zijn zo prachtig dat ik dat ene tomaatje voor lief neem. Meike Meijer als Helene Alving zet alles zo ongelooflijk neer dat ik met open mond zat te kijken hoe zij het allemaal zo overtuigend neer zette. En Thomas de Bres als de vader van het meisje Regine,is van jonge god omgetoverd tot oude dit-moet-mijn-grootvader-zijn type. En alles wat hij ook doet in dit stuk veranderd in goud!
En verder was natuurlijk het hele stuk het beste paard van de hele stal! inclusief Elisa Beuger, Jeroen venroij en Bas Keizer.
Proficiat!!!!( en dit is pas de Try out!)
Vrijdag meer over de premiere!

Louke gezien 02/06/2004

Romeo en julia is toch het meest romantische verhaal denk ik, wat er bestaat. Bij Toneelgroep Amsterdam was dat dan ook het geval, alleen had ik wel dat ze dansende acteurs hadden moeten nemen, want het spel viel nu een beetje weg in de dans.
Maar voor de rest was het spel ook verbasend goed, en ja ik als danseres viel val mijn stoel van die dansscene’s.
Vooral die twee spaanse heren die als ze dood gaan opstaan uit de dood en een dansscene weggeven waar je u tegen zegt.
Ik vond het een parchtige voorstelling en heb me aangenaam vermaakt die avond.
Ik geef 1 tomaat voor het feit dat Julia nu een beetje weg werd gedrukt door het feit dat ze haar teksten hadden weggelaten omdat het een Argentijnse is, en bijna geen Nederlands spreekt. Maar naast dat vond ik het een voorstelling die ik nooi zal vergeten, met name door de spetterende dansen die erin zaten! GEWELDIG! maar ik geef 5 hertjes omdat ik het helemaal geweldig vond!

Louke gezien 14/05/2004

De voorstelling Bash,is in de eerste instantie geen leuk avondje uit. Het verhaal is niet meest vrolijke, de voorstelling vond ik prachtig op het feit na dat ik er heel moeilijk in kwam, door een monoloog van een uur ongeveer, maar na de hand als de voorstelling vordert zit je er wel helemaal in. Dat er geen pauze in zat, was volgens mijn alleen maar goed want anders raak je uit het verhaal zeker bij deze voorstelling. Ik geef 5 geweien voor het spel,verhaal, decor en de kostuums, en ik geef een tomaat voor het moeilijk in komen in de voorstelling.
Maar verder was deze voorstelling een prachtig! Thumbs up!!!!!

Louke gezien 21/05/2004
Syndicate content