moosers

Minirecensies van HLR

Wat nou acteursopleiding, ik heb niemand zien acteren gisteravond. Wat leren ze daar in Utrecht? En was het nou nodig om voor hun eindvoorstelling een compleet verneukte Oom Wanja te laten zien? Naarmate de kwartieren lang begonnen te worden kreeg ik steeds meer en meer respect voor Ivar en zijn Wanja. Dirk moet zich schamen, de regie was slecht, de spelers heel slecht,vijf tomaten uit de grond van mijn hart.

HLR gezien 30/06/1999

Ik heb een uur en drie kwartier geboeid zitten kijken. Van Urk heeft een hele mooie voorstelling gemaakt die ondanks de vele stiltes geen moment verveelt. Een beeldend decor en geweldige acteurs. Vooral Cees Geel zet een sprekende Astrov neer. Alleen Oom Wanja zelf, Maarten Wansink komt hier en daar niet helemaal uit de verf. Veel humor, alleen het einde had wel iets minder depressief gespeeld hunnen worden, zonder die lijdende gezichten is de boodschap ook wel te snappen. Voor iedereen die graag eens een Tsjechov wil zien een aanrader.

HLR gezien 28/11/1998

Typisch zo’n voorstelling die op het moment boeit maar waar je je twee dagen later van afvraagt wat er nu goed aan was. Toch maar een gewei, omdat het niet slecht was. Mooi, twee actrices die samen een personage spelen, niet echt nieuw, tomaat. Leuk videobeelden, maar niet nieuw en geen duidelijk toegevoegde waarde, tomaat. Eerlijk is eerlijk: vergeleken met de meeste vrije producties is de Tweeling wel OK.

HLR gezien 15/03/2000

Weer een voorstelling van Dood Paard die er net niet komt, de aanzet is er, dat geef ik toe. Soms wordt het zelfs boeiend. Kuno en Oskar zijn best leuk om naar te kijken, maar steeds weer dezelfde typetjes. Manja’s geloofwaardigheid is toch echt minimaal. Wat Dood Paard nu wil in deze wereld wordt me steeds onduidelijker. Ze lijken nog echt van het publiek, noch van theatermaken te houden, Tja. De boodschap van de voorstelling ‘Wij worden overspoeld met overbodige info en er zijn mensen die zich niet aan deze rationele maatschappij kunnen aanpassen’ is net even te dun, doe er dan meer mee ofzo!!!
Dood Paard, hopelijk volgende keer beter.

HLR gezien 31/03/1999

Van de 18 rollen zijn er nog maar zes over, waardoor de rijke verhaallijn behoorlijk saai en oppervlakkig wordt. De bewerking is verwarrend, de oom zegt teksten van de rentmeester enzv. waardoor de karakters nou niet echt helder worden.Ivanov is een saaie ongeloofwaardige huilebalk. De vormgeving en het licht zijn van een vermoeiende eenvoud. Deze voorstelling krijgt maar drie tomaten omdat de acteur die Lebedjew speelt nog wat van zijn rol maakt en soms voor de broodnodige humor zorgt.

HLR gezien 09/02/2001

De nieuwe jongerenproductie van TGA en beduidend slechter dan die van de afgelopen twee jaar. Waar ‘Magic’ en ‘Hercules’ eruit sprongen vanwege de enthousiaste acteurs is daar hier geen sprake van. De spelers kijken na twee weken spelen nog steeds ergelijk bang de zaal in. Bovendien is hun spel veel te groot voor het kleine schouwburgzaaltje. Leuk om naar te kijken, dat wel, maar goed nee.

HLR gezien 19/01/1999

Eindelijk weer eens een leuke interessante voorstelling van TGA. Brecht op een mooie manier naar het nu getransporteerd.Verdienstelijk van Regisseur Richter om dit toch wel langdradige stuk de kans te geven zich te bewijzen. Erg belangrijk: de voorstelling heeft humor! Een speciaal gewei voor Hajo Bruins die een krekel kan nadoen. De tomaat is voor Heebink die ik nu al seizoenen lang precies hetzelfde zie doen.

HLR gezien 03/03/2000

Saai, saai, saai!

HLR gezien 07/04/2000

Conventionele voorstelling, een gewei voor de spannende vormgeving en een voor het levendige spel. Twee tomaten voor de saaie en o zo duidelijke regie en het einde, dat een ergerlijke, geforceerde climax was. Toch gewaagd van regisseur Tuinman om een ‘droog’ onderwerp spannend op de planken te willen brengen.

HLR gezien 21/10/1999

Waarom dit stuk in de grote zalen speelt is mij duister, maar goed daar ga ik niet over. Saai begin, maar wordt langzamerhand erg boeiend en ontroerend. Alleen iets minder dik aangezette nichterige maniertjes kan best. Onverwacht mooie momenten.

HLR gezien 28/03/1999
123 > >>
Syndicate content