minirecensies

Zomergasten

Zo zou theater altijd moeten zijn. Prachtig spel, glasheldere regie, beeldschone gedachten. En dat bijna vier uur lang. Ongelofelijk dat een tekst van bijna honderd jaar oud (weer) zo actueel kan zijn. In tegenstelling tot wat De Volkskrant beweert geen 18 maar 16 acteurs op het toneel. Ik zou bladzijden vol over deze voorstelling kunnen schrijven, maar ik houd het bij de eenvoudige aanbeveling ‘gaat dat zien!!’. (zucht)

NH gezien 03/06/2000

We hadden ons zo verheugd op de door Marian Buijs in de Volkskrant aangeprezen reprise.
Wat een sof. Houterig gestamel van het type Snip en Snap, maar dan onprofessioneel. Alle spanning die in de tekst aanwezig is, ontbreekt door het oeverloos gebrabbel van de acteurs. Dat kan toch wel anders.
We zijn - met meerderen - in de pauze vertrokken. Kosten bijna 100 gulden, inclusief reiskosten vanuit Breukelen.

EH gezien 19/09/2002

Prachtige voorstelling, traditioneel teksttoneel in de goede zin des woords, zonder een moment oubollig te worden. Schitterend gespeeld, met name door een verrukkelijke Warre Borgmans, met zeer veel liefde geregisseerd en de complete vier uur die het duurt boeiend. Wat een mooie avond! Ik hoop op nog meer van dit moois dit seizoen.

MvB gezien 17/09/2002

Mooi tooneel. De vanzelfsprekende lichtheid in het acteren was een streling voor elk toneelgevoeligzintuig. Vier uur met plezier gekeken. Een rijke maaltijd.
Geen gedoe, geen onverwachte interpretaties, geen commentaar. Van elk engagement naar wie of wat dan ook gekweten. Rechtdoorzee Gorkie (ook geen ‘laten we er een Tsjechov van maken’) en dat heel goed gedaan.

VB gezien 26/09/2001 op De Internationale Keuze