minirecensies

Theriak

vol verwachting gingen we mee met de zoektocht van leineroebana.spanning,humor,verrassende momenten,stilte,interactie.Soms heel subtiel met de harp als bijzonder instrument.Een gedurfde voorstelling,uitdagend en intrigerend,maar ook heel gevoelig.De zoektocht is geen geƩffend pad,maar geeft stof tot denken We hebben genoten,veel respect ! Chapeau !

jacqueline gezien 18/01/2008

Als je de beschikking hebt over geweldige dansers als Heather Ware en Marco Purcaro, om er maar eens twee te noemen, dan laat je ze dansen. Niet stukken tekst voordragen of minutenlang tussen het publiek zitten.
Helaas is dat het geval in Theriak.
Slechts af en toe zijn er stukjes dans zichtbaar en kun je de prachtige explosieve energie van Ware bewonderen of laat Purcaro zien hoe het er uit ziet als een reusachtige hand je over de vloer gooit.
Voor de rest: een kermis van lichtstanden, gedoe met publiek dat aanvankelijk ook op de vloer zit, harpiste Lavinia Meijer met een enorme pruik op en schoenen die minstens tien maten te groot zijn, publiek dat de vloer op wordt getrokken(!), kortom een voorstelling die de indruk wekt nog niet halfweg het repetitieproces te zijn.
Volgend seizoen wordt de prachtige productie Sporen weer hernomen. Iets om naar uit te zien. Daarin wordt gedanst.

Witte gezien 19/01/2008