minirecensies

Sonic Boom

De meest opwindende voorstelling die ik ooit in het theater heb gezien. PRACHTIG!!!!!! Ik ben voor altijd verlingerd aan Wim Vandekeybus. Na afloop zat ik vol met adrenaline, gevoel dat het geweld op het toneel het geweld in mij louterde of zoiets. En wat een prachtige dansers!
Geweldig!!!Gelukkig dat dit soort voorstellingen gemaakt wordt. MB

MB gezien 08/01/2005

Ik heb nog nooit zo’n ongelofelijk slecht stuk gezien, begrijp niet dat dit gespeeld mag worden in de Stadsschouwburg. Onsamenhangend, geen verhaallijn, vies, onnodig veel geweld, dom Amerikaans gelul en dan ook nog eens gebruik van microfoons. Dit is toch geen toneel…Halverwege ook besloten m’n tijd hier niet verder te verdoen en de zaal te verlaten (en wij waren niet de enigen).

JB gezien 09/01/2005

Een bedachte, overgeconstrueerde voorstelling waarin tekst (een boring sentimenteel verhaal over een vrouw die scheep moet gaan),beeld en acteren maar niet wilden rijmen met de danserij. [Als je wilt weten hoe dit soort voorstellingen gemaakt moeten worden: kijk naar I said I van de Keersmaeker]. Een gewei voor het prachtige dansante duet van Joop Admiraal met een danseres; de rest ging koud mijn rug af.

X gezien 04/09/2003 op Het Theaterfestival

Meesterlijk.
Erik IV

E IV gezien 03/09/2003 op Het Theaterfestival

Een voorstelling die stil maakt en de gedachten aan geweien irrelevant.
Daarom, omdat het hier om een theatergebeurtenis van formaat gaat, is het geen heiligschennis om een minuscuul blikje tomatenpuree te verstrekken omdat de incisie in de borst een minutieus, tijdrovend karweitje is dat een inbreuk vormt op het fabelachtige ritme van de voorstelling, en dan ook nog zonder noemenswaardig theatraal resultaat. Klein flesje ketchup nog erbij. Maar wat een schoonheid. Hulde voor Ivo van Hove’s initiatief.

MS gezien 01/05/2003

Betoverend theater. Alle ruimte voor de weemoed van de herinnering. Prikkeling van de eigen verbeelding. Pure poëzie. Dans en toneel en tekst en muziek in complete balans. En: in Joop Admiraal is een pracht-danser opgestaan.

HL gezien 29/04/2003

Had al wat gelezen hier en daar over deze voorstelling en wist dat ik het moest zien, fijne voorstelling, dans mooie text, voorstelling zuigt je anderhalf uur mee. Rock moment met Joop Admiraal en zijn duet prachtig!
Fijne dansvoorstelling dus!! Zeker na weekje springdance. En op deze manier ook binnengeslopen op dit nogal toneel forum.

RVB gezien 29/04/2003