minirecensies

Polaroid

Goeie voorstelling. Jammer dat ze ermee ophouden… Hoera voor het draaiplateau!

SvdB gezien 26/10/2000

Voor de zomer las ik de mini van MaaN. Ik had geen grote verwachtingen, maar werd aangenaam verrast. Duurde zeker niet te lang en Knipsels zingt toch wel aardig. Mooi decor met mooie projecties van Catharina Scholten. Toch gaan kijken naar de laatste van het Oranjehotel en de laatste van Theater van het Oosten.

ID gezien 09/09/2000

Alweer zo’n voorstelling waar je het niet helemaal bij weet, maar niet heus. Een nieuwe tekst van Jeroen vd Berg, leuke structuur, met een driedubbele raamvertelling en allerlei werkelijkheden door elkaar, maar godsamme zeg, veel en veel te lang. Hoe krijgt iemand het voor elkaar om eindeloos te blijven doorgaan, iedere scene twintig keer korter, het hele stuk van tweeëneenhalf naar een uur en een kwartier terugbrengen en het was te pruimen geweest. En ja, het klopt allemaal verder, maar alweer niet heus. Mooi decor met draaipodium, geen slechte belichting, laat alsjeblieft die liedjes achterwege. Iedere keer als ik de naam van Ad Knippels zie staan bij de cast, kan ik er mijn klok op gelijk zetten, die gaat zingen, en ja hoor, weer raak, maar helaas, zo’n prachtige stem heeft hij nu ook weer niet, hij speelt trouwens wel erg goed als duffe kantoorman met ambities, trouwens, de cowboy valt ook niet tegen, en verder, ik vond de enige dame in het gezelschap erg slecht spelen net als de enige fotograaf. Kortom, het is wel duidelijk zo.

MaaN gezien 03/06/2000

Best een belangrijke voorstelling, die gaat over de Grote Problemen van vandaag. Met een draaiplateau en acteurs die goed kunnen freezen, kun je dezelfde effecten bereiken als een paar miljard dollar in ‘The Matrix’. Dat is toch een opsteker voor het theater.

FB gezien 26/10/2000