minirecensies

Parasieten

Afgelopen zondag was de voorstelling niet zoals in de andere recensie staat. Vandaar dat ik schrijf. De enscenering lag juist helemaal niet ver van de tekst. En het had zeer zeker richting en structuur. Alleen waar het stuk over gaat is alles behalve leuk. Het greep mij en mijn vrienden zeer aan. Ik begrijp die oppervlakkige andere recensie dan ook niet. Er zit zoveel in dit stuk en de inhoud daarvan is naar, dat ik bijna liever had gehad dat ik het niet gezien had.
Kritiek? Soms misschien iets teveel. maar volgens mij heb je dat nodig juist tegenover de zwaarte van de inhoud. Kortom, een tomaatje voor de ellendige rotzooi en vijf geweitjes voor de personages op de vloer!

JvdK gezien 15/09/2002

Het probleem bij deze vorstelling is eigenlijk heel eenvoudig: enscenering en tekst liggen zover uit elkaar dat volkomen onduidelijk is waar het nu eigenlijk over gaat. De voorstelling mist de structuur, focus en richting die de tekst duidelijk wel in zich heeft. In plaats daarvan: veel uitvergroot spel, dansjes, muziekjes, liedjes. Dat alles op een energie. En dat is saai.

MvA gezien 13/09/2002 op Het Theaterfestival