minirecensies

One flew over the cuckoo's nest

Diepe treurnis. Een slapper dan slap aftreksel van de film. Low denkt dat ie Jack Nicholson is, en kickt louter op zichzelf, van begin tot eind. Kleinsma is geen schim met de legendarische Fletcher die Nicholson het leven zo zuur maakte. Maar vooral komt alles kneuterig over. Het mist een ziel. Het smeekt om bevestiging, maar biedt daartoe niets aan.De meest overbodige en beledigende voorstelling so far.Het kan wel degelijk, Hurly Burly was een veelbelovende produktie, die bij vlagen het origineel zelfs wist te overstijgen, omdat de makers keuzes maakte, die getuigden van een invalshoek, een visie op het stuk. Dit is het einde van het theater. Geloof me.

X.Y. gezien 10/06/2006

‘One Flew Over the Cuckoos Nest’ was een aangenaam avondje uit maar dat het een commerciële voorstelling van Joop van den Ende was, was niet te vermijden. Hoog ‘production values’ en ster optredens worden gegarandeerd maar uiteindelijk voegt zo’n theaterverwerking weinig aan de film toe. De bedoeling is slechts mensen binnen te halen die niet geïnteresseerd in theater zijn tenzij het iets bekends en betrouwbaar is.

Desondanks was Simone Kleinsma in staat om een eroticisme en een initiale sympathie – ze is uiteindelijk de schurk - aan de rol van Nurse Kratchet toe te voegen, en Victor Low was goed in de Jack Nicolson rol. De andere rollen waren goed gespeeld maar de grapjes en lachen waren nodig om af te leiden van het feit dat de karakters ‘flat’ waren. Misschien voor het theater hebben wij wat meer diepte nodig.

Ik ben niet uit principe tegen theaterverwerkingen van films, zie de recensies voor ‘Opening Night’ TA/ NTGent, en theaters moeten steeds meer geld en publiek werven, maar misschien is iets anders meer geschikt voor Moosers.

Nog iets: het viel me op dat in het programma van deze voorstelling – deze commerciële voorstellingen hebben altijd programma’s te koop – er een beetje over de vertalers is terwijl ze vaak niet eens genoemd worden. Goed gedaan! Ik hoop mijn eigen naam straks in zo’n programma te zien…

Absinth_Terry gezien 08/06/2006

Ik vond One Flew over the Cuckoo’s Nest erg goed! Ik vond het erg knap om te zien hoe iedereen wel in zijn rol blijft. De patienten in het gesticht, blijven zo ontzettend goed in hun rol gedurende de gehele voorstelling! Simone Kleinsma kan op sommige punten iets bitcheriger, maar vind ik absoluuuuuut niet slecht! Ze moet groeien in haar rol, maar slecht was t echt niet! Ook Victor Low speelt de rol van McMurphy erg goed, hij zet een hele eigen McMurphy neer, maar heel erg goed! Ik vind het een echte aanrader voor de theaterliefhebber!

WD gezien 06/02/2006

In tegenstelling tot mijn voorganger (met toevallig dezelfde initialen… :D) was ik niet zo heel erg beledigd door de voorstelling… Toegegeven, af en toe liet het acteerwerk wat te wensen over en werden climaxen en mooie ontroerende momenten vaak snel weggevaagd, maar over het algemeen was de voorstelling helemaal niet zo slecht! Overdrijven is ook een vak! En ja: Bram van der Vlugt was inderdaad erg goed.

AR gezien 06/02/2006

Alle clichés over de theaterproducties van Joop van den Ende worden in “One flew over the cuckoo’s nest” jammergenoeg bevestigd. Het gros van de acteurs neemt zijn rol niet serieus, wat leidt tot “hilarisch” uitvergrote stereotype gekken. Victor Löw speelt een groteske versie van zijn personage in “Lek” en Simone Kleinsma blijft te erg zichtbaar achter zuster Ratched. Enige lichtpuntje is Bram van der Vlugt (vandaar 1 gewei) als afdelingshoofd. Elke vorm van ontroering wordt de das omgedaan met licht, geluid en knaleffecten. Jammer, jammer, jammer

A.R. gezien 06/02/2006