minirecensies

Ola Pola Potloodgat

Ik las net dat deze voorstelling de Grote Theaterfestivalprijs heeft gewonnen. Bijzondere keuze, wel leuk dat een kindervoorstelling gewonnen heeft (wat zegt dit over de staat van het theater voor volwassenen?!?). Ik heb deze voorstelling alweer bijna een jaar geleden gezien in Brussel, in een koud, klein theater op houten banken, tussen heel veel kindertjes van 4 à 5 jaar en het was geweldig. Kindervoorstellingen moeten kinderen aanspreken en dat deed deze voorstelling. Ik heb er als volwassene ook erg van genoten.

FVB gezien 10/11/2001

Hier wordt ik dus gewoon heel blij van. En dan kan het me niks schelen of de dramaturgie helder was, het spel inlevend, het decor inzicht biedend in de psychologie van de personages of de keuzes van de regisseur. Gewoon lekker kijken en klaar.
Het fijnste van Het Theaterfestival, maar dat zal wel ijdele hoop zijn zekers?

BV gezien 08/09/2002 op Het Theaterfestival

Toch wel lieve voorstelling over olifanten. Het begint verwarrend, met een chaotisch verteld kinderverhaal, maar aan het eind breit Platel alle lijntjes mooi aan elkaar. Verder heeft het niet zoveel om het lijf, maar wat wil je van een voorstelling voor kleuters. Maar dan toch geselecteerd… Lastig.
Ik ben benieuwd hoe het dit soort voorstellingen gaat vergaan als jeugd- en volwassenenjury gefuseerd worden…

SvdB gezien 08/09/2002 op Het Theaterfestival