minirecensies

Koning Lear

Het had niet mooier kunnen zijn, een fusie, ‘veelbelovende’ theatermakers en een prachtige lokatie (de Eusebiuskerk te Arnhem). Je komt binnen en ziet het fantastische decor en alles wat je dan verwacht van theater, komt niet uit. Een voordracht van het koningsdrama ‘Koning Lear’ van Shakespeare in een onge├»nspireerde regie zonder artistieke kwaliteiten. De tekst is mooi bewerkt en de acteurs begaafd genoeg, maar voor een lezing hoef ik niet naar het theater.

MC gezien 11/02/2001

Het was koud in de kerk, heel koud. En dan bijna 4 uur daar zitten valt niet mee. En dan ook nog eens een absoluut niet interessante bewerking van ‘King Lear’. Het was een hele lange avond! Er zaten mooie acteerprestaties in (Marcel Hensema), alleen de onverstaanbaarheid maakte dit vaak ongedaan. Al met al niet zo’n goede start van dit nieuwe gezelschap. Ik hoop dat ze de decorontwerper houden en volgend seizoen een mooiere voorstelling maken in de warme omgeving van pluche theaterstoelen.

FVB gezien 02/03/2001

Dat moet spannend geweest zijn voor Rob Ligthert en de zijnen… Zijn Debuut bij een Groot Gezelschap lokt argusogen. Als je ‘Koning Lear’ zo bekijkt, dan is de start heel behoorlijk. Een vertelling die niet stuk kan, verzorgd geregisseerd en jong, fris en energiek gespeeld. Maar toch, dat decor (een immens bouwwerk ├Čn een immense kerk) is teveel van wij-zijn-nu-groot-geworden-en-maken-Groot-Toneel. Da’s jammer, want het zat elke suggestie in de weg. Desondanks en al bij al: van harte Rob! van harte Peer!

HL gezien 01/02/2001