minirecensies

De Krippel

Alleen al het aanleren van deze volgbare onnavolgbare taal verdient een gewei. Beetje jammer dat het verhaal wat slap is en door de hoeveelheid humor een eigenlijk best serieus te nemen thema ondersneeuwd wordt, maar misschien zegt het wel wat dat ondanks dat het stuk ruim anderhalf uur lang heeft kunnen spelen zonder een moment mijn aandacht te verliezen. Prachige kostuums en bewegingsmechaniek van alle spelers. Dit is echt theater om te genieten, te vergelijken met de Leenane Trilogie die vorig jaar het festival domineerde.

FG gezien 09/09/2002 op Het Theaterfestival

Hoera een groep die de Ierland-verheerlijking door de autobanden versnipperaar draait. Ik zie dat graag. Maar vond ik het niet grappig. Volgens mij is dit de voorstelling waar het Nederlands-Belgisch smaakverschil lekker naar bovenkomt. Geweldige bewerking, geconcentreerd acteren maar wel eenzijdig, je raakt er op uitgekeken. Het kan de avond zijn geweest maar het spelplezier lijkt iets versleten.

FB gezien 03/09/2002 op Het Theaterfestival

Ja hoor… dit is ‘m!
De voorstelling van jong talent waar je op zit te wachten! Theater wat van ‘t podium afspat.
Ik mag er eigenlijk niks over zeggen, want hij staat (volledig terecht!!!) op het theaterfestival.
Vraagje aan MOOSE:
Geef nou ‘ns voor 1x ‘n gouden hert weg?!!

KS gezien 05/05/2002

Een bewerking van Martin McDonagh (schrijver van de Leenane Trilogy) om je vingers bij af te likken. De Antwerps/Engels/Amerikaans/Franse slang proeft na als peper op de tong. Ik wil die tekst hebben! Gespeeld in zalig fysiek spel met down-to-earth humor. En ondanks al deze acteerhoteldebotel komt de hardheid, leegte, ontroering en goedheid van de mensen van het Ierse eiland Inishmaan goed aan. De eilandbewoners raken in de ban van de komst van regiseur Robert Flaherty naar Ierland, we spreken 1934. Kripplen Billy hoofdpersoon van dit verhaal is de outcast van het dorp, maar wel degene die Hollywood haalt. Gaat het zien en maakt kennis met dit jonge Vlaamse kollektief! Ik hoop dat ze nog heel veel meer gaan maken.

VB gezien 14/02/2002

Concurreren met de Leenane-trilogie van ZT Hollandia is niet eenvoudig, maar hier doorstaat Olympique Dramatique de test met glans. Heerlijk ensmeblespel, fenomenaal taalgebruik waar zelfs Tom Lanoye steil van achterover valt en dikke lol, enorm veel lol. Wie het mist (de kans is groot; 3x Amsterdam = de Nederlandse tournĂ©e) kan het misschien in september nog wel een keer zien …

BV gezien 14/02/2002