minirecensies

Caravaggio

Ik ben ELS Inc. fan. Altijd mooie, kleurrijke voorstellingen met liefde voor theater. Modern, maar niet pretentieus-intellectualistisch. En met een fatsoenlijke tekst!
Zo ook deze keer (2 geweien). Al was het misschien niet hun beste voorstelling, en was het wel wat druk op toneel, toch weer een hele mooie avond gehad, met pauze op het toneel (gewei), tussen de acteurs. Geweldig toch.
Wel jammer dat de projector haperde (tomaat), maar trouw aam de speelstijl opgelost (gewei).

MV gezien 13/02/2003

Oeioeioeioeioei, wat een saaaaaaaaie, langdradige voorstelling was dit (en het moet wel heel saai en langdradig zijn voor ik zeg dat iets saai en langdradig is….) Het decor was ook al niet te denderend, behalve een getypte tekst op een van de gekleurde stukjes decor (dat was wel leuk: een gewei voor alle kleurtjes!!) maar de rest van het decor was te druk, onduidelijk. Er werd in het decor ook op die manier gespeeld: Er waren 9 mensen druk in de weer op het podium. Het leek haast ongemotiveerd schooltoneel!! Wel een gewei voor een van de actrices: Gusta Geleijnse, die precies de goede gelaatsuitdrukking te pakken had!! Ook de gitaarspel stukjes tussendoor waren leuk, maar er werd helaas doorheen gepraat….. De schmink was slecht, de president overbodig….. Met 4 acteurs en een uurtje minder was de voorstelling misschien wel leuk geweest, maar niet ‘om zowat van om te vallen.’ Helaas, het spijt me……

LdW gezien 20/01/2003

Leuke voorstelling over de spannende avonturen rond de opkomst van Caravagio. Heeft een soort ‘Conijn van Olland’-achtigheid; ook met zang en een leuk historisch onderwerp. Niets van waar van die anecdotes, maar het is wel spannend. Voorstelling heeft vaart en is vaak erg grappig. Vormgeving is wisselvallig en heeft weinig eenheid. Acteurs zijn leuk en de pauze/vernisage-break in de voorstelling was geweldig. Toch moet ik streng zijn. Als het allemaal net iets strakker, beter, duurder, mooier en geconcentreerder was geweest, had ik het een echte hele goede voorstellling gevonden. Nu was het gewoon een leuke avond.

FB gezien 10/01/2003