oude meuk

Moose in de pers

Gouden Tomaat voor Magie

"Werkelijk een rommeltje, gewild leuk, maar nu al hopeloos ouderwets." 'De magie van het kwaad' van Theater het Amsterdamse Bos is door amateur-critici uitgeroepen tot de slechtste voorstelling van het seizoen. Via theaterwebsite Moose werd dit jaar weer besloten wie De Gouden Tomaat verdient. Drieëntachtig stemmen werden uitgebracht, waarvan er acht naar 'De magie van het kwaad' gingen. Goede tweede met zeven stemmen was 'Jeanne d'Arc van de Slachthuizen' van Toneelgroep Amsterdam.

Een reactie: "Slaapverwekkend en zonde van de tijd zowel van toeschouwers als van acteurs." De derde plaats was voor 'Antigone' van Fact, Theater Zuidplein. Andere genomineerden waren 'De laatsten' en 'Jeff Koons', beide van De Trust. Door deze dubbele nominering is De Trust ook meteen het slechtste gezelschap van het seizoen. Slechtste schrijver is Oscar van Woensel geworden. Hij schreef naast 'De magie van het kwaad', de eveneens genomineerde 'Vesuvius' en 'Rob'.

Regisseuse Frances Sanders van de winnende voorstelling moet er hartelijk om lachen. "Een flauwe grap, dat is het. Ik lig eerlijk gezegd niet wakker van de mening van acht studenten theaterwetenschap."

uit Het Parool, 11 oktober 2000

zie ook: reactie van Bram Verschueren op dit artikel


artikel

Terug naar Moose in de Pers

praat mee

schrijf een mini