oude meuk

Onderwerp

'Vincent in Brixton' (6 nieuwsberichten)

  • De vervanger van Jochum ten Haaf in 'Vincent in Brixton' op West End is naar de wens van de producent weer een Nederlander. Ruben Brinkman (23) werd op zijn vakantie van de Amsterdamse toneelschool geplukt, werd gebeld, deed auditie en vloog meteen door naar Londen om te repeteren. Brinkman wil de toneelschool nog wel afmaken: "Officieel is dit nu mijn stage, maar je weet natuurlijk nooit hoe zoiets loopt", aldus Brinkman. "Toen ik vorig jaar in de krant las dat Jochum Vincent zou gaan spelen, dacht ik: dat is gaaf, die gozer boft! Dat zou ik ook wel willen. En nu doe ik het." (Volkskrant, 11/9/03)

    meer over: Jochum ten Haaf


  • Ivo van Hove heeft Jochum ten Haaf gecontracteerd voor een produktie bij TGA. Hij zal een rol spelen in 'Rouwt siert Elektra' van Eugene O'Neill. Voorlopig staat Jochum nog op Broadway met 'Vincent in Brixton'. Inmiddels heeft Impresariaat Jacques Senf de rechten voor het stuk in Nederland verworven. Ze hebben Jochum wel gevraagd voor de rol, maar die heeft het aanbod afgeslagen; hij wil niet met de rol vereenzelvigd worden. Wie de rol dan wel gaat spelen en wanneer de produktie in première gaat, is nog niet bekend. (Volkskrant, 8/4/03)

  • De New Yorkse pers heeft 'Vincent in Brixton' goed ontvangen. Het stuk is volgens de New York Times en New York Post charmant, alleen een beetje saai. Jochum ten Haaf en Claire Higgins vinden ze helemaal geweldig. (NRC, 8/3/03)

  • De Evening Standard Awards zijn uitgereikt. Onze Jochum ten Haaf, genomineerd als uitblinkende nieuwkomer met zijn rol in 'Vincent in Brixton', is helaas buiten de prijzen gevallen; de prijs ging naar Jake Gyllenhall. Zijn tegenspeelster Clare Higgins heeft wel de prijs voor beste actrice gewonnen. Sam Mendes is voor zijn regie van 'Uncle Vanya' en 'Twelfth Night' uitgeroepen tot beste regisseur. Simon Russell Beale is voor zijn rollen in die stukken uitgeroepen tot beste acteur. Beste musical is 'The Full Monty', beste toneelstuk 'A Number' Caryl Churchill, Ian MacNiel die de vormgeving van de laatste deed, was beste designer. Meest belovende schrijver was Vassily Sigarev en Mark Rylance kreeg een speciale onderscheiding voor zijn werk bij Shakespeare's Globe. (NRC & VNG, 27/11/02)

    meer over: Jochum ten Haaf


  • 'Vincent in Brixton' gaat naar Broadway. De producers liggen nu in de clinch met de Amerikaanse vakbonden. Waarschijnlijk mogen alleen de twee hoofdrolspelers Clare Higgens en Jochum Ten Haaf mee naar New York. De rest van de cast wordt vervangen door Amerikaanse spelers. (NRC, 19/11/02)

  • Na West-End ligt wellicht binnenkort heel de wereld aan de voeten van onze Jochum ten Haaf. De scouts van Hollywood zijn hem op het spoor. Zo is hij gevraagd voor een rol in de film 'The Pirates of the Caribbean', waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Johny Depp en Geoffrey Rush. Ten Haaf moet er allemaal nog goed over na denken: "Ik wil niet in Londen hoeven smeken om drie zinnen, als ik in Nederland kan kiezen uit tien prachtrollen." 'Vincent in Brixton' wordt in ieder geval opgenomen door de BBC. (NRC, 21/8/02)

praat mee

schrijf een mini