oude meuk

Onderwerp

Ramsey Nasr (3 nieuwsberichten)

  • Acteur Ramsey Nasr is met zijn gedichtenbundel '27 gedichten en geen lied' genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs voor nieuwe Nederlandse poëzie. Andere genomineerden zijn Victor Schiferli, André Verbart en Marjoleine de Vos. (NRC, 15/4/00)


  • De Mary Dresselhuysprijs 2000 is toegekend aan Ramsey Nasr (26). De Jury, bestaande uit Mary Dresselhuys zelf, Annet Nieuwenhuijzen, Loes van Toorn, Hans Croiset, Ton Kuyl en Paul Muller prijst Nasr's combinatie van uitzonderlijke talenten. Nasr is niet alleen acteur, maar ook dichter. "Zelden heeft een groot talent zich op zo'n jonge leeftijd zo volledig geopenbaard", aldus de jury. Nasr was onlangs te zien in 'Geen lied', een solovoorstelling bij Het Zuidelijk Toneel.
    De tweejaarlijkse prijs is in 1992 ingesteld door Joop van den Ende. Aan de prijs is een bedrag van 25.000 gulden verbonden, te besteden aan verdergaande studie in alle vormen van toneelspelen. Daarnaast ontvangt de winnaar de Mary Dresselhuys-penning. Eerdere winnaars zijn Jeroen Willems (1994), Katelijne Damen (1996) en Porgy Franssen (1998).
    De prijs wordt op 7 mei door Mary Dresselhuys persoonlijk uitgereikt in Theater Bellevue, na een eenmalige herneming van 'Geen lied'. (VNG, 8/3/00)

    meer over: Mary Dresselhuys


  • Acteur Ramsey Nasr heeft op het filmfestival van Setúbal in Portugal de zilveren dolfijn gewonnen voor de beste mannelijke hoofdrol in de film 'De man met de hond' van Annette Apon. In het dagelijks leven acteert Nasr bij Het Zuidelijk Toneel. (AD, 22/6/99)


praat mee

schrijf een mini