oude meuk

Onderwerp

Joop Admiraal (3 nieuwsberichten)

  • De voorstelling 'Uit Liefde', die in verband met het overlijden van Joop Admiraal was afgelast, zal volgend seizoen toch een tournee maken. Cas Enklaar zal de rol van Joop Admiraal overnemen. De speelperiode is 7 september t/m 5 november 2006. (Redactie, 15/4/06)

    meer over: Cas Enklaar


  • Op zaterdagmorgen is in Amsterdam Joop Admiraal onverwachts overleden aan een acute hartstilstand. Hij was een van de meest geliefde acteurs van het Nederlands toneel. Admiraal werd bekend als acteur bij het Werkteater, waar hij van 1972 tot 1985 speelde, en, vanaf 1987, bij Toneelgroep Amsterdam.
    Zijn beroemdste voorstelling is zonder twijfel de solo 'U bent mijn moeder' uit 1981, waarvoor hij de Louis d'Or ontving. Jac Heijer schreef over deze voorstelling: "Als auteur, acteur en als mens gaat hij verder dan ik ooit een Nederlands toneelspeler heb zien doen."
    Admiraal was nog volop actief en zou deze avond naar Dokkum gaan voor de voorstelling 'Uit liefde' van Hummelinck Stuurman, waarin hij oudere, miskende schrijver speelt die zelfmoord pleegt. De hele tournee van deze voorstelling is afgelast. Joop Admiraal is 68 jaar geworden. (ANP & NRC, 25/3/06)

    meer over: overleden


  • Het Werkteater komt op tv. Vanaf 1 april zendt de VPRO negen films uit naar theaterstukken van deze groep. Opgenomen in de cyclus zijn ondermeer 'Toestanden', 'Avondrood' en 'U bent mijn moeder' van Joop Admiraal. Onderdeel van het project is ook de documentaire van Niek Koppen, met de titel 'Het Werkteater, 1970 - 1985'. (Volkskrant, 9/3/00)

    meer over: televisie


praat mee

schrijf een mini