oude meuk

Onderwerp

India (3 nieuwsberichten)

  • In de Indiase deelstaat West Bengalen mogen geen heldendrama's over Osama Bin Laden meer opgevoerd worden. Volgens de regionale regering vormen dergelijke stukken een gevaar voor de vrede tussen de verschillende religieuze groepen. Zeker vijf theatergroepen trekken met drama's over het leven Bin Laden door de regio en kunnen zich daarbij verheugen op een grote publieke belangstelling. "De Saudische terrorist is onze redding geworden", verklaarde theateruitbater Shibu Paul. (ANP, 10/12/02)

    meer over: 11 september


  • In India trekt een theatergroep volle zalen met een toneelstuk over Osama bin Laden en de aanslagen van 11 september. Binnen twee weken hebben al meer dan 25.000 mensen het stuk bezocht. Soms moet de groep Shankaradeva Theater drie voorstellingen per dag spelen om aan de belangstelling te voldoen. Toneelleider Biswa Saikia begreep al snel dat het onderwerp commercieel interessant was. Hij ging meteen het stuk schrijven en ontwierp in twee maanden de rekwisieten, zoals de WTC-torens en de uitrusting die de Amerikanen en hun bondgenoten gebruikten in de aanval op Afghanistan. (ANP, 11/9/02)

    meer over: 11 september


  • In India is een toneelstuk verboden over de vermeende verhouding tussen Nehru (de eerste premier van India) en Lady Mountbatten (de vrouw van de laatste onderkoning van Brits IndiĆ«). Het stuk stelt dat Nehru uit liefde instemde met de opdeling van Brits IndiĆ« in India en Pakistan. De regering van de deelstaat waar het stuk zou worden uitgevoerd vreest protesten en ongeregeldheden. (Volkskrant, 31/10/98)

    meer over: censuur


praat mee

schrijf een mini