oude meuk

Onderwerp

Frankrijk (4 nieuwsberichten)

  • De Franse actrice Pascale Audret is door een verkeersongeval om het leven gekomen. Ze was vooral bekend om haar hoofdrol in het toneelstuk 'Het dagboek van Anne Frank'. Verder speelde ze in diverse films. (AD, 19/7/00)

    meer over: overleden


  • Op 29 juni is de Franse actrice en zangeres Germaine Montero in een ziekenhuis in Orange overleden. Ze werd negentig jaar. Vooral bekend werd Montero om haar vertolking van het werk van de Spaanse schrijver en dichter Federico García Lorca. (NRC, 30/6/00)
    zie ook: Biografie Lorca

    meer over: overleden


  • 1800 pelgrims kunnen op 15 juli in Lourdes een musical zien over de heilige Bernadette. Aan haar verscheen de maagd Maria in 1858 18 keer. Sindsdien is Lourdes het meest populaire bedevaartsoord van Europa. De musical wordt gemaakt door honderd Nederlandse vrijwilligers van de Vereniging Nationale Bedevaarten, die zieken en bejaarden begeleidt bij hun pelgrimage. De Vereniging hoopt met de voorstelling fondsen te werven voor ernstig zieke pelgrims die naar Lourdes willen. De musical is gebaseerd op het boek 'Vie de Bernadette' dat René Laurentin schreef over de ongeletterde boerendochter. (AD, 27/6/00)

  • Het theaterfestival van Avignon kent dit jaar zijn 52e editie. De ruim dertig producties die in het officiâle programma te zien zijn, zullen naar verwachting 100.000 festivalgangers trekken, terwijl een kleine half miljoen zielen zullen afkomen op de bijna 500 producties in het off-festival. Het totale budget van het Avignon-festival bedraagt ruim 12 miljoen gulden. ter vergelijking: het Holland festival moet het met 6,5 miljoen gulden stellen, maar het bij Avignon naburige festival in Aix-en-Provence heeft een subsidie van 23 miljoen gulden gekregen om vier opera's te produceren. Aan het (laten) maken van eigen producties komt Avignon niet toe. (NRC, 13/7/98)


praat mee

schrijf een mini