Shakespearement (2000)

Minirecensies van dit festival

Grandioze voorstelling met een zeer sterke Herman vande Wijdeven… Richard III, een schurk waar je als kijker voor valt. De meest gruwelijke teksten over moeder(s) en dat op moederdag in een prachtig Globetheater in Zundert, Shakespearement.Ook een groot gewei voor regisseuse Dominique Hoste en Marcel Roelofsema

AT gezien 14/05/2000 op Shakespearement

Zeer amusante - cabareteske - voorstelling gespeeld door echte entertainers. Het hele Macbeth verhaal wordt via kleine acts verteld door 3 acteurs. Slapstick met zeer sterke acteerprestaties. Gezien op Shakespearement in een regenachtig Zundert.

CdG gezien 21/05/2000 op Shakespearement

Een heldere voorstelling met veel jonge spelers. Novecento-sferen. Een mooie tekst van Peter Dictus die niet altijd even verstaanbaar werd gebracht in het Zunderste Globetheater. Zeer sterke vertolking ouders van Julia. Ook Romeo en Julia spelen overtuigend. Live fanfare-orkest.

AT gezien 13/05/2000 op Shakespearement

Een groep clowns voor en achter de schermen. Zeer sterke individuele prestaties (oa. een schitterende “boer”-act van Annelies Herfst). Te weinig “samen” en soms iets te langdradig uitgesponnen. Erg mooi toneelbeeld. Op Shakespearement Zundert kreeg het decor een soort “droste”-effect. Een Globe in een Globe.

AT gezien 14/05/2000 op Shakespearement