Cultura Nova (2003)

Minirecensies van dit festival

Fantastisch energiek die jonge man! Zeer meeslepend hoe Sven van diepe melancholiek naar cheap vegas entertainment kan switchen.
Mooie muziek, prachtige teksten in verschillende talen (het spaans verstond ik niet, maar door voordracht kwam ik een heel eind)
Hopelijk nog vaker hier en in theaters!!

X gezien 06/09/2003 op Cultura Nova

Na hun voorstelling ‘Afgehaakt/Afgehakt’ over junks/daklozen nu een voorstelling van De Warme Winkel over mensen die alles hebben. Wat valt er nog te willen als je alles hebt? Maakt zoveel geld gelukkig? In een bonte aaneenschakeling van zang, dialogen en monologen proberen de makers een antwoord op deze vraag te vinden. Er viel vooral in het begin veel te lachen. Daarom een gewei voor het bijzonder geslaagde liedje (het zit nu nog in mijn hoofd) en voor de persiflages op de rijke medemens (clich├ęs werden niet vermeden) Gelukkig ontaardde het geheel niet in pure meligheid. Daarom een gewei voor het sterke spel van Vincent Rietveld die aan het slot van het stuk de zaal werkelijk wist te raken met een monoloog die duidelijk liet zien dat geld alleen ook niet gelukkig maakt. Geld biedt geen garantie op medemenselijkheid, vriendschap en liefde met een grote l. Het laatste gewei is voor het grote enthousiasme van de makers die ondanks het feit dat er maar 26 man in de zaal zaten toch ontzettend hun best deden. Deze groep verdient absoluut een groter publiek!

AJ gezien 06/09/2003 op Cultura Nova