minirecensies

minirecensies

Sarah Kane’s tekst is mooi, wanhopig maar ook liefdevol. De acteurs weten echter niet de lichtvoetigheid te ontstijgen en ik ben bang dat ik deze voorstelling daarom al snel weer vergeten zal zijn.

SvdB gezien 25/05/2001

‘Timon van Athene’ is de schriele kerstboom die tot omvallens toe wordt volgehangen met heen en weer rennende acteurs, foeilelijke kostuums, onbegrijpelijke muziek en ander circusvolk.
Kortom: hoog ingezet, hard gevallen (net als sommige van de artisten, bijna, overigens). Wel een geweitje onder de riem van de acteurs, die de hele tijd meer bezig moeten zijn met logistiek (is dat decorstuk op tijd op z’n plek; is mijn flesje brandstof nog wel vol; oja, dat touw…) dat ze aan acteren helemaal niet toekomen.

SvdB gezien 24/05/2001

Als je ‘Rent’ geen goede musical vind, dan vind je wellicht musicals in het algemeen niet geweldig. ‘Rent’ staat op zichzelf en moet je dus niet vergelijken met andere musicals. Door de beperkte decorwisselingen komt het volledig aan op de zang en het acteren van de cast. En die doen dat vol overtuiging en kracht. Emotie komt mooi over, scènes worden goed uitgespeeld en de zang is goed. Alles gebeurt live, dus mag er ook best eens iets mis gaan. En dat alles rond een aangrijpend verhaal. ‘Rent’ was een absolute topper. We zagen de laatste voorstelling van ‘Rent’ in Carré Amsterdam. Tussen alle andere toppers uit de musical-scène. Een ervaring die ons bij zal blijven.

M gezien 20/05/2001

Ik vind het heel wat dat mij weer een Griek wordt voorgeschoteld en ik krijg inzicht in het verhaal, het wordt helder verteld. Ja hoor, misschien wat langdradig, de kostuums niet echt evenwichtig (beetje gewild reactionair), niet alle actrices overtuigden me, maar zeker Ria Eimers vond ik fe-no-me-naal spelen. De traagheid heeft me nergens opgebroken. Gewoon, weer een avond helder toneel, geen kunstzinnig gedoe, misschien iets te weinig visie, maar desalniettemin is mijn eindoordeel erg positief.

RV gezien 16/05/2001

Lekker, Shakespeare! Pierre Bokma is goed, Marieke Heebink ook. Ik miste de rijmelarij in de vertaling, waardoor het stuk wel iets van zijn charme verloor. Sommige acteurs in de kleinere rollen deden soms amateuristisch aan (de namen zijn al door anderen op deze site genoemd), waardoor het niveau niet goed uitgebalanceerd was. Maar goed, het was over het algemeen een gedegen Shakespeare en dat was erg prettig.

FVB gezien 19/05/2001

Oplichting. Aapjes kijken zonder enige verantwoorde artistieke context.
Ik voel mij bekocht, en zwaar.

MvS gezien 11/05/2001

Eindelijk weer eens poezie in het theater! Waarom is deze voorstelling niet geselecteerd voor het Theaterfestival!?!

UIL gezien 14/04/2001
<< < 728729730
Syndicate content