oude meuk

Moose in de Pers

Gouden Tomaat voor Gerardjan Rijnders

AMSTERDAM - De Nederlandse toneelwereld verkeerde al enkele weken in grote spanning. Het virtuele theatertijdschrift Moose had voor deze week de uitreiking van de Gouden Tomaat aangekondigd. Een aangenaam klinkende onderscheiding, die echter voorbestemd is voor de slechtste productie van het afgelopen seizoen.

De lezers van het blad waren niet massaal aan het stemmen gegaan, weet de Volkskrant. Er kwamen 68 stemmen binnen. De onderscheiding ging naar 'Dark lady', een productie die Gerardjan Rijnders bij Toneelgroep Amsterdam maakte op basis van sonnetten van William Shakespeare. Tweede in de rij was 'De meeuw' van Tsjechov, van het Noord-NederJands Toneel.

Gerardjan Rijnders kwam met zijn voltallige equipe naar de uitreiking. Hij liet weten dat hij elke prijs al had, en deze dus niet aan zijn neus kon laten voorbijgaan. Nochtans is bekend dat deze productie hem erg na aan het hart lag. Na de kritische ontvangst in de pers liet hij zich ontvallen dat kunstenaars die risico's nemen en experimenten aangaan, daar vaak voor afgestraft worden.

uit De Standaard (B), 15 oktober 1999


artikel

Terug naar Moose in de Pers

praat mee

schrijf een mini