oude meuk

Moose in de Pers

Azijn

Met azijn kun je van alles doen. Het is een zuur goedje, dat in grote hoeveelheden behoorlijk stinkt. Opmerkelijk genoeg wordt het ook gebruikt als schoonmaakmiddel. Menig theatermaker wacht altijd wat angstig af met hoeveel azijn recensenten zijn nieuwe stuk overgieten. Daarom is het flink van Festival Boulevard dat het zelf voor maandag een kunstenaar uitnodigde, die stankverwekkende dingen met azijn deed.

Die geest eenmaal uit de tIes. liet zich niet zomaar daarin terugstoppen. Dat bleek gistermorgen toen een redacteur van het Brabants Dagblad harde dingen schreef over DesertTrip van Panama Pictures. Het dans/muziektheaterstuk speelt in de woestijn en een beetje azijn kan bij erge hitte toch weldadig zijn.

Zo ervoer festivaldirecteur Geert Overdam het niet. Dertig kaarten gaf hij weg in het Brabants Dagblad Mediacafe om het ongelijk van de krant te bewijzen. De gelukkigen hoeven in ruil daarvoor alleen maar een stukje voor de recensiewebsite Moose te schrijven. "Dan zullen we nog wel eens zien", sprak hij strijdvaardig.

Overdam denkt blijkbaar dat een kritisch stuk mensen weerhoudt van theaterbezoek. Werkte het maar zo. Een paar krantenartikelen tegen de oorlog en het zou weldra vrede zijn.

uit het Brabants Dagblad, 13 augustus 2003, door Mieske van Eck

zie ook: Minirecensies: 'Desert Trip'


artikel

Terug naar Moose in de Pers

praat mee

schrijf een mini