oude meuk

Moose in de Pers

Tomatenblikken

Voor praktische informatie over het theaterfestival kunt u het best naar www.theaterfestival.org surfen, want achter dat adres schuilt de officiëIe website van het festival, dat gisteren begon. De website ligt er nog een beetje als een stapeltje suffe persberichten bij, al werden we de site ingelokt met vuurrode mondjes die in appeltjes en kersen veranderen zodra de muis er overheen schuift.

Voor de echte discussie over de toestand van het theater wenden we ons liever tot www.moose.nl, waarin theaterliefhebbers met behulp van elandgeweien en tomatenblikken voorstellingen jureren. Via de 'mini-recensies' krijgt men reacties van theaterbezoekers: "Deze voorstelling is leuk voor mensen die geïnteresseerd zijn in pneumatiek en schuimblussers." Aldus wordt de Dogtroep afgeserveerd.

Moose heeft zich ook op het theaterfestival gestort. Onder de kop "20 manieren om het Theaterfestival te redden" komt Moose, met een, zacht uitgedrukt, onorthodox reddingsplan. "Opdoeken, die hap," dacht Moose vorig jaar nog. Inmiddels willen ze "een positieve bijdrage" leveren, dus: "Donder de Belgen uit de organisatie" en "Vraag Linda, Roos en Jessica voor de ere-jury".

Niet aile plannen zijn provocerend bedoeld. Moose stelt voor om van het festival een premièrefestival en geen reprisefestival te maken, van locatie en naam te veranderen en een festivalcentrum te organiseren. En als dat niet helpt: "Wees cool. Verhuis het festival naar Lowlands. Stop het heIe festival op een dvd-rom."

uit Het Parool, 1 september 2000, door Mark Moorman


artikel

Terug naar Moose in de Pers

praat mee

schrijf een mini