oude meuk

Moose in de Pers

Hoon & hulde in Moose

Smeuïge roddels uit de theaterwereld, schimpscheuten aan het adres van Theu Boermans, Gerardjan Rijnders en andere leden van de "Ouwe Lullen Club", speellijsten, nieuwtjes, commentaar - je leest het in Moose, 'virtueel tijdschrift over Nederlands theater' (www.moose.nl). Allemaal leuk, maar het leukst zijn de mini-recensies, geschreven door lezers. ledereen die een voorstelling heeft gezien wordt uitgenodigd zijn "uiterst subjectieve, onbeargumenteerde hoon en hulde" op de site te zetten. Zoals:

Over 'Een zwarte Pool' van Het Toneel Speelt: "Victor Low is overtuigend als hij dronken is, Ariane Schlüter briljant. Jammer alleen dat het stuk zelf me niet kan boeien."

Over 'De omgekeerde wereld', cabaretprogramma van Jeroen van Merwijk en Bavo Galama: "Galama heeft absoluut kwaliteit als tiepjes- en dialectenvertolker. Hij zou met een even sterke collega (Sylvia Millecam?) een prima lach-of-ik-schiet-programma kunnen maken. Dan kan van Merwijk weer solo."

Over Kortsluiting van Impr. Gislebert Thierens: "Mijn eerste Haye van der Heijden en ik moet zeggen: het viel mee. Dat is overigens niet hetzelfde als: goed."

uit Elle, 2 april 2000


artikel

Terug naar Moose in de Pers

praat mee

schrijf een mini