oude meuk

Prijs

Poelifinario

Trofee

Prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

Van de winnaars worden portretten gemaakt die worden samengevoegd tot een portrettengalerij in cabaretminnende theaters. De naam is in 2004 gekozen door het publiek.

De winnaar krijgt: Een spiegel, als symbool voor een nog te maken portret
De prijs wordt uitgereikt door: VSCD
De prijs bestaat sinds: 2003



Bij deze prijs hoort:

Winnaar

Winnaar in 2006: 'Tegen beter weten in', Theo Maassen

De jury: Doro Siepel (voorzitter, artistiek directeur Theater Zuidplein Rotterdam), Ruud Buurman (journalist en tekstschrijver), Jan Gras (directeur Schouwburg De Meerse Hoofddorp), Jeanne Kers (directeur/programmeur De Poorterij Zaltbommel), Hijlco Span (radiopresentator en programmamaker), Frank Verhallen (directeur Koningstheater Den Bosch), en Peter Voorbraak (voormalig directeur Almeerse Theaters en freelance-adviseur)

"Geen cabaretier behandelt de tijdgeest zo actueel, persoonlijk, scherp en humoristisch als Theo Maassen in Tegen beter weten in", oordeelde de jury. "Zijn originele invalshoeken, zijn doordachte visies, zijn grote grapdichtheid, zijn perfecte timing en zijn overtuigende podiumbeheersing maken Tegen Beter Weten In tot een haast superieur programma. Theo Maassen bewijst te behoren tot de grootste namen die het Nederlandse cabaret in zijn ruim honderdjarig bestaan heeft voortgebracht."

terug naar het overzicht van de winnaars

praat mee

schrijf een mini