oude meuk

Prijs

VSCD Oeuvreprijs

Trofee

Prijs van het VSCD bestuur voor een persoon of organisatie die een grote en blijvende bijdrage heeft geleverd aan de podiumkunsten.

In principe mag iedereen een voordracht doen bij het VSCD bestuur. Een voorgedragen persoon moet aan het eind van zijn of haar carrière staan en een organisatie moet een afgeronde bijdrage hebben geleverd.
Was een tijd een onduidelijke prijs, maar vanaf 2002 probeert de VSCD hem met heldere criteria en grotere regelmaat dan vroeger uit te reiken.

De winnaar krijgt: Een beeldje van Verkade
De prijs wordt uitgereikt door: VSCD

Winnaar

Winnaar in 2005: Hans Croiset

De jury: Het bestuur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties

De jury vindt Croiset "een gedreven toneelmaker met een enorme passie voor taal en het eigen cultuurgoed, wiens drijfveer altijd is geweest het toneel en de schouwburg in het middelpunt van de belangstelling te krijgen en te houden.
Acteur, regisseur, toneelleider en pedagoog, inspirator van schrijvers en jongere toneelmakers, taalminnaar en cultuurdrager, breed en brutaal opererend; Hans Croiset heeft na 40 jaar zijn stempel gedrukt op het Nederlandse toneellandschap. Daarom is het de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies een genoegen hem de VSCD Oeuvreprijs 2004 toe te kennen."

terug naar het overzicht van de winnaars

praat mee

schrijf een mini