oude meuk

Prijs

Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende prestatie

Trofee

Jeugdtheaterprijs voor de beste persoonlijke prestatie (i.t.t. de beste productie)

Was t/m 2005 een de aanmoedigingsprijs 1000 Watt Lichtpunt, die jaarlijks werd uitgereikt aan een beginnende maker die voor kinderen en jongeren werkt in Nederland en Vlaanderen.
De genomineerden mogen het predicaat Zilveren Krekel voeren.

De winnaar krijgt: eervolle vermelding
De prijs bestaat sinds: 2001

zie ook: www.jeugd-theater.nl/1000watt.html



Deze prijs hoort bij de Gouden Krekel

Winnaar

Winnaar in 2003: fABULEUS

Nominaties:

  • Leo Petersen
  • Ć’ABULEUS

De jury: voorzitter: Ingrid Melman (Theater De Lieve Vrouw Amersfoort), Eddie Guldolf (CC Genk), Fons de Jong (Theater aan het Vrijthof Maastricht), Paul Neefs (De Werft Geel), Jan Staes (Canon Cultuurcel Brussel), Pietie van Veen (Zaantheater Zaandam), Willemijn in 't Veld (Utrechts Nieuwsblad).

Quote van de jury: Omwille van de uitgesproken artistieke keuze, het roeien tegen de stroom in, het niet aflatende enthousiasme en het geloof in het kunnen van jonge mensen gaat het Lichtpunt 2002 naar fABULEUS.
fABULEUS krijgt de mogelijkheid geboden om te spelen op de volgende editie van Tweetakt, april 2004 in Utrecht en in een Villanellaproject op Theater aan Zee, zomer 2003 in Oostende. Ze kunnen daarnaast ingaan op het aanbod van Theaterfestival Boulevard in 's Hertogenbosch om een nieuwe productie te maken die eventueel op het festival van augustus 2004 te zien zal zijn.

terug naar het overzicht van de winnaars

praat mee

schrijf een mini