oude meuk

Prijs

Ton Lutzprijs

Trofee

Prijs voor de meest veelbelovende afstuderende regiestudent.

Het jaar daarvoor heette de prijs 'Podiumkunsten.nl'. De prijs werd naar Ton Lutz vernoemd om zo meer publiciteit te genereren.

Het 'rugzakje' dat de winnaar krijgt bevat 4500 euro produktiegeld, 2,5 maanden loonkostensubsidie voor de regisseur en produktionele ondersteuning van het Fonds voor de Podiumkunsten en Kunstenaars&CO

De winnaar krijgt: Speciaal ontworpen rugzakje met inhoud
De prijs wordt uitgereikt door: Kunstenaars&CO en het Fonds voor de Podiumkunsten
De prijs bestaat sinds: 2000

Winnaar

Winnaar in 2007: Michiel de Regt

Nominaties:
Albert van Andel, Thomas Bijsterbosch, Alexander de Bruijn, Bas Jansen, Kiki Jaski, Paul Knieriem, Reinier Noordzij, Rosa Peters, Michiel de Regt en Sarah Vanhee.

De jury: Ricardo Burgzorg (voorzitter), Piet Menu, Sabri Saad El Hamus, Marijke Schermer en Karin Veraart

Voor zijn voorstelling Pontiac Hotel.

De jury: "Michiel de Regt heeft de lat hoog gelegd en we zijn oprecht geïnteresseerd in zijn volgende fascinatie en manier van aanpak."
Voor het eerst werd de prijs uitgereikt aan een student van de Arnhemse Toneelschool ARTEZ.

De jury had nog een kritische noot te plaatsen over de afstuderenden en de opleidingen: "Opvallend is de tweedeling in enerzijds stukken met een onderzoeksmatig karakter, die ontstaan zijn vanuit een noodzaak bij de makers zelf om iets over het hier en nu te zeggen. De jury moedigt die keuze aan, maar stelt vast dat de vertaling naar theater niet altijd eenvoudig is. Anderzijds is er de keuze voor repertoirestukken waarbij het de jury niet altijd duidelijk is waarom een bepaalde maker voor deze of gene tekst koos.
Daarom een oproep aan alle theatermakers om urgentie boven ambacht te plaatsen. Scherpe randjes boven het gepolijste en risico’s boven veiligheid. Die oproep aan makers willen we dan ook graag gesteund zien door de opleidingen. Naast de eigen ontwikkeling in de ambacht van de theatermaker moet ook ruimte zijn voor het aanscherpen van een visie op mens en maatschappij."

terug naar het overzicht van de winnaars

praat mee

schrijf een mini